Съдия в Ню Йорк нареди официално Доналд Тръмп да плати

...
Съдия в Ню Йорк нареди официално Доналд Тръмп да плати
Коментари Харесай

Съдът нареди на Тръмп да плати над 454 милиона долара по делото за измама в Ню Йорк

Съдия в Ню Йорк подреди публично Доналд Тръмп да заплати над 454 милиона $, откакто беше приет за отговорен, че е манипулирал данни за чистото си положение. Решението беше постановено по цивилен иск за машинация против някогашния президент, импортиран от основния прокурор на щата Ню Йорк, оповестиха организациите.

Сумата включва наложеното на 16 февруари на Тръмп от арбитър Артър Енгорън от щатския съд в Манхатън наказване в размер на 354,9 млн. $, плюс лихвите, след дело без правосъдни засадатели, траяло над три месеца. Така общият размер на санкцията, която някогашният президент беше наказан да заплати, набъбна с съвсем 100 млн. $.

Информацията беше оповестена довечера от съда в щата Ню Йорк.

На 16 февруари Тръмп беше приет от съда за отговорен по гражданско дело за машинация при оценките на активите на компанията му " Тръмп Организейшън " (Trump Organization) и му наложи парична санкция в размер на към 355 млн. $. Освен това на републиканеца беше неразрешено за период от три години да " работи като чиновник или шеф на каквито и да било корпорации на територията на щата Ню Йорк и да кандидатства за заеми от финансови институции, регистрирани в щата ". Тръмп разгласи, че ще апелира решението.

При произнасянето на решението от 16 февруари арбитър Енгорън подреди и всеки от двамата огромни синове на някогашния президент, Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, да заплати по близо 4,7 милиона $ санкция, а някогашният финансов шеф на " Тръмп Организейшън " Алън Уайсълбърг - 1,1 млн. $. И трите суми би трябвало да бъдат платени с лихвите.

Искът беше импортиран в съда през септември 2022 година от основния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс. Според обвиняването компанията " Тръмп Организейшън " е предоставила погрешни данни за цената на активите си, с цел да си обезпечи по-благоприятни условия по подписани заеми и застраховки. Реалната цена на активите е била повишена от сумата от 2,23 милиарда $ на 3,6 милиарда $. Прокуратурата прецизира, че изкуственото нарастване на цената им визира имението на Тръмп във Флорида, жилищата му в небостъргача " Тръмп Тауър " (Trump Tower) в Манхатън, както и редица офис здания и комплекси за голф. Според отбраната обвиняванията са безпочвени, а цената на активите е допустимо с течение на времето да се е трансформирала и да е повишена поради справедливи условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР