Съдия в Бразилия издаде временна заповед в сряда, принуждавайки Netflix

...
Съдия в Бразилия издаде временна заповед в сряда, принуждавайки Netflix
Коментари Харесай

Бразилски съд забрани излъчване на комедия, показваща Исус Христос като гей

Съдия в Бразилия издаде краткотрайна заповед в сряда, принуждавайки Netflix да отдръпна комедия , която изобразява Исус Христос в хомосексуални връзки , оповестява Агенция Франс Прес.

Филмът , озаглавен " Първото прелъщение на Христос ", от бразилската продуцентска компания Porta dos Fundos, излезе на 3 декември и провокира мощни рецензии .

На Бъдни вечер централата на продуцентската компания в Рио де Жанейро е нападната с коктейли Молотов . Никой не е потърпевш. Полицията съобщи, че минимум четирима мъже със закрити лица са взели участие в нападението.

Съдия Бенедикто Абайсейр разяснява, че блокира кино лентата към този момент, с цел да успокои обстановката. Решението може да се апелира. Netflix и продуцентската компания обявиха, че към момента не са получили заповедта на съдията. Porta dos Fundos е награждаване продуцентска компания за комедии, учредена през 2012 година и интернационална премия " Еми " през 2018 година.

По-рано, " Анадолу " заяви, че християни и мюсюлмани са се обединили в недоволството си против Netflix, а близо два милиона души са подписали онлайн петиция , призовавайки Netflix да отстрани кино лентата от стрийминг услугата си.

Продуцентската компания е подложена на критика за пренебрежение към полезностите на двете религии . Комедийната група обаче отбрани шоуто и съобщи, че то е в сходство с нормите на " демократичното " общество .

Друга петиция , подписана от хиляди американци за унищожаване на " богохулствата ", също стачкува против шоуто, заявявайки, че това е " насмешка с Исус " и би трябвало да се преглежда не като ирония, а като " тенденциозен опит за офанзива на главните вярвания, които поддържат християнската религия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР