Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница се срещна

...
Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница се срещна
Коментари Харесай

„Не на Агресията“ бе тема на разговор на съдия Страхил Гошев от РС–Дупница с ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Дупница

Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница се срещна с учениците от 6- те класове на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в град Дупница.

Съдия и възпитаници организираха диалог на тематика „ Не на Агресията “- в учебно заведение, на улицата или на публични места “. Коментирани бяха последствията от нея, освен като закононарушение и санкции, а и като физическо и психологично увреждане, до които може да докара един удар или едно попречване в класната стая, „ на смешка “!

Съдия Гошев, който е углавен арбитър в Районен съд – Дупница описа на шестокласниците за заплахите, които крие интернет пространството и в частност обществените мрежи, за използването, държането и разпространяването на наркотични субстанции, за закононарушения като – машинация, обир, кражба, ръководство на МПС без удостоверение за правоуправление или след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

„ Информацията е най- скъпото благосъстояние! Пазете персоналните си данни, включително и фотосите, не ги споделяйте даже и в затворени групи. Имате избор, не посягайте към опиатите, цигарите или енергийните питиета “, прикани учениците арбитър Страхил Гошев, като изрази увереност, че те ще се доверяват единствено на родителите си и на своите учители, и ще бъдат почтени жители на Република България.

Срещата бе част от Образователната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури през образователната 2022/ 2023 година ” и се осъществя по покана на управлението и педагогическия консултант на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в град Дупница. Учениците бяха доста дейни, споделяха персонален опит и получиха скъпи препоръки, като част от тях демонстрираха интерес да беседват със арбитър Страхил Гошев и след формалния завършек на срещата. Децата получиха за спомен Конституцията на Република България и от просветителните дипляни на Висш съдебен съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР