Съдия Севдалин Мавров за пореден път поиска оставката на шефа

...
Съдия Севдалин Мавров за пореден път поиска оставката на шефа
Коментари Харесай

Съдия от ВСС към Панов: Ако сте мъж, подайте си оставката

Съдия Севдалин Мавров за следващ път изиска оставката на шефа на Върховния касационен съд поради допускането от негова страна като собственик на Съдебната палата на нейна територия да бъде сниман абсурден видеоклип. " Г-н Панов, в случай че сте мъж, апелирам ви, запазете институцията и си подайте оставката. За една бълха, да изгорим не юргана, а къщата, една институция, която постоянно е била отпред на правосъдната власт ", разяснява членът на Висш съдебен съвет. И повтори апела си: " Г-н Панов, запазете къщата, бъдете мъж! ".

Самият Панов не отговори за апела да се отдръпна, нито разяснява апела за оставката. " Надявам се да не е някакво персонално отношение ", репликира шефът на Върховен касационен съд.

Съдия Дишева пък, която застана на страната на Лозан Панов, както и на предходното съвещание на Висш съдебен съвет,  укори сътрудниците си, че изобщо са гледали клипа. " Колеги, това ми наподобява на една генерална подготовка на едно друго произвеждане ", обърна се тя с обвиняване към останалите членове на правосъдния съвет във връзка настояването да се лишават пълномощията на Панов като собственик на Съдебната палата.

" За пръв път слушам, че съдиите имали работно време ", учуди се още Дишева във връзка упрека, че Панов има проблеми с часовете за идване на работа, което посочи по-рано основният прокурор. Иначе Дишева призна, че тя не утвърждава наличието на сходен клип и снимането му в Съдебната палата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР