Съдия Румяна Митова от петричкия районен съд вкара в затвора

...
Съдия Румяна Митова от петричкия районен съд вкара в затвора
Коментари Харесай

Осъдиха дядо, крал вани, за да излекува слепотата на внучката си

Съдия Румяна Митова от петричкия областен съд вкара в пандиза за 16 месеца петричанин. Делото бе трагично, откакто стана явен претекстът за кражбата. Обвиняемият Симеон Димитров, трогна всички в залата с признанието си. Днес той се съгласи съвещанието да протече по реда на правосъдното следствено дело, се призна за отговорен и не възрази по изложените обстоятелства, събрани в досъдебното произвеждане. ”Признавам се –виновен, съм! ”, изстена на въпроса на арбитър Митова, дали той признава виновността си в осъщественото закононарушение, което е станало в четири поредни дни. Подсъдимият Симеон Димитров е крал от деятелите на Политическа партия ГЕРБ Веселин Бесерински, Димитър Митушев и Клавдия Кирилова, представители на компанията „ Биока ", алуминиеви вани, оставени на предпазване в двора на стойност общо 4.983.20 лева Ромът, лишил движимото имущество, бе наказан на 1.4 месеца дейно излежаване на присъдата в затвор. Докато съдът се отдръпна на заседание, ромът помоли съда да се види с внучката си.

Всъщност дребното дете –момиченце, което страда от болест на очите, е била повода дядо и да прибегне до кражбите на вани. С парите той се надявал да му помогне за интервенцията, с която е трябвало момиченцето да прогледне. В залата бе в действителност тягостно. Дядото, при отговорите на въпросите на арбитър Митова, се разплака, и трогна всички в залата, с описа, за болната си внучка.

Наистина, тя бе доведена на ръце от баба си и в наличието на правосъдната защита се реализира няколко минутната среща сред нея и дядо и. Веднага след произнасянето на присъдата Симеон Димитров бе отведен с колата на правосъдна защита в пандиза в Бобов дол. Там обаче той ще излежи не 1.4 год., а една година и два месеца, тъй като от присъдата му се приспадат два месеца до момента в който е бил арестуван в предварителният арест. ”Наказанието е в границите на минимума, и като се одобри, че е от нея се приспада 1/3, тъй като е по кратко правосъдно разследване, и още два месеца от излежаването на подсъдимия в ареста, се стигна да актуалната присъда.”, изясни на подсъдимия претекстовете си арбитър Румяна Митова в зала./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР