Съдия разкри какво е можел да причини Васил Божков на

...
Съдия разкри какво е можел да причини Васил Божков на
Коментари Харесай

Съдия: Васил Божков е опитал да насили жена, която му отказала подкуп

Съдия разкри какво е можел да аргументи Васил Божков на жена, която е била на управителна служба в страната.

Васил Божков е опитал да изнасили шефка на Държавната комисия по хазарта, отказала му рушвет. Това описа арбитър Христина Колева от Софийския градски съд. Тя се базира на показания по делото. 

Колева уточни, че Божков бил  в кабинета на Мария Филипова, която поела поста от Огнемир Митев. Тя отказала да работи с предприемача против подкупи. Тогава " Божков почнал да я опипва и целува, пробвал да я изнасили ", сподели Колева, представена от novini.bg. 

Може да се направи обосновано съмнение по отношение на авторството на длъжностни закононарушения, уточни Съдия Христина Колева, която наблюдаваше мярката за неотклонение. Тя се базира на няколко протокола за изземане и претърсване от разнообразни адреси, свързани с Васил Божков. Сред тях попадат домът му, както и офисът на компанията му " Нове холдинг ".

Съдийката цитира и показания на очевидци. Анка Танкова, Тодор Марков, Людмил Марков, Валери Николов, Красимира Кузманова и други, до един чиновници на Държавната комисия по
хазарта, разказали по какъв начин се отнемали лицензи. По-рано прокурор Ангел Кънев уточни, че това ставало по повеля на Божков, който " плащал по 10 00 лева на ден на шефа на комисията Огнемир Митев ". 

Бившата външна министърка Екатерина Захариева показала, че против Божков имало възбрана да му се издава интернационален паспорт. 

Колева уточни, че няма заплаха Божков да с укрие, само че може да извърши ново закононарушение. Затова го остави в ареста. Колева категорично натърти, че няма да разяснява изказванията на прокурор Ангел Кънев за връзки със глобени от Европейски Съюз руснаци, в това число Евгений Пригожин. 

Божков може да апелира на 5 септември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР