Съдия Панчева беше предложена за поста от председателя на Върховния

...
Съдия Панчева беше предложена за поста от председателя на Върховния
Коментари Харесай

Избраха Милка Панчева за зам.-председател на Върховния административен съд

Съдия Панчева беше препоръчана за поста от ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Пленумът на съдиите на Върховен административен съд я утвърди с болшинство при скришен избор на 21 ноември 2018 година Днес тя е определена за зам.-председател на Върховен административен съд.
Милка Панчева е новият заместник-председател на Върховния административен съд. Кандидатурата й бе гласувана през днешния ден с цялостно болшинство от съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Името на арбитър Панчева може да се срещне в състава на най-нашумелите каузи на магистрати, чиито решения са оценени, меко казано, като противоречиви - оневиняването на арбитър Ивайло Родопски по дисциплинарното дело против него, освобождението от правосъдната система на следователя Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото, отменяне на жалбата на арбитър Нели Куцкова против нестимулирания отвод на Висш съдебен съвет да я назначи за ръководител на Софийския апелативен съд и други, отбелязва Капитал.

От Върховния административен съд обръщат внимание на това, че Милка Панчева е с над 30 години стаж като арбитър, над 20 години от които са във Върховен административен съд. Завършила е „ Право “ в СУ „ Климент Охридски “. До момента е била ръководител на Шесто поделение на Върховния административен съд. От април 1993 година до началото на февруари 1998 година е била стажант – арбитър и арбитър в Окръжен съд – Ловеч. В началото на кариерата си е работила като юрист, както и като съдия в Окръжен държавен арбитраж – Ловеч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР