Съдия отсъди в полза на комисия към Камарата на представителите

...
Съдия отсъди в полза на комисия към Камарата на представителите
Коментари Харесай

Съдът нанесе удар върху Тръмп в битка срещу Конгреса

Съдия отсъди в интерес на комисия към Камарата на представителите на Съединени американски щати , която изиска документите с финансовите доклади на президента Доналд Тръмп от счетоводната му компания , осведоми " Ройтерс ".

Световната информационна организация разяснява, че това е удар върху администрацията на милиардера в правосъдната борба с Конгреса.

Миналия вторник окръжният арбитър Амит Мехта изслуша причините на страните дали Mazars LLP би трябвало да извърши призовката на Комисията по контрол и промяна към Камарата на представителите.

Съдията отбелязва в решението си, че комисията " сподели, че не се е заела просто да търси доказателства за закононарушение във финансовите документи на президента " и че документите на Mazars LLP могат да оказват помощ на Конгреса при прокарването на законите и при осъществяването на други съществени функционалности.

Мехта добавя, че компанията има седем дни да извърши настояването на комисията.

За първи път федерален съд се произнесе в битката сред Конгреса и Тръмп по отношение на бизнес делата му.

Тръмп дефинира решението като " полуда " и се закани да апелира.

" Напълно неправилно решение, явно от назначен от Обама арбитър ", разяснява той пред публицисти.

Американският водач отхвърля да сътрудничи на няколко следствия по въпроси, свързани с данъчните заявления и политически решения по отношение на негов хотел във Вашингтон и достъпа на децата му до секретна информация.

Спорът се задълбочи, откакто Тръмп изиска от някогашния си юрист в Белия дом Дон Макган да пренебрегне призовка на друга конгресна комисия да даде показания за следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър.

Адвокатите на президента упрекват Конгреса, че се е трансформирал в нещо, което демократите употребяват като политически инструмент против президента и в предизборната акция 2020 година

Комисията по контрол и промяна организира следствие и разгласи, че се нуждае от документите на Тръмп за финансите му , с цел да откри дали има спор на ползи.

Адвокати на президента и на Организация " Тръмп " през предишния месец внесоха правосъден иск за блокиране на призовката на комисията, като се аргументираха, че Конгресът надвишава конституционните си пълномощия.

Мехта е назначен за арбитър от някогашния президент Барак Обама през 2014 година

На 22 май арбитър в Манхатън ще чуе причините на страните по правосъден иск на Тръмп в опит да блокира призовки към Deutsche Bank AG и Capital One Financial Corp.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР