Съдия отхвърли иска на режисьора Роман Полански да бъде възстановено

...
Съдия отхвърли иска на режисьора Роман Полански да бъде възстановено
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на Роман Полански да бъде върнат в киноакадемията на САЩ |

Съдия отхвърли желае на режисьора Роман Полански да бъде възобновено участието му в американската Академия за кинематографично изкуство и просвета 2 години откакто организацията, която присъжда премиите " Оскар ", го изключи от редиците си поради обезчестяване на малолетна, оповестяват международните организации.

Режисьорът заведе дело през април 2019 година с искане съдът да принуди киноакадемията да възвърне участието му, откакто година по-рано организацията предприе необичаен ход и изключи Роман Полански и обвинявания в полови похищения комедиант Бил Козби. Това се случи месеци откакто киноакадемията приключи участието на изпадналия в недружелюбност продуцент Харви Уайнстийн.

Полански апелира решението. През януари 2019 година Академията за кинематографично изкуство и просвета отхвърли жалбата му.

Във вторник арбитър Мери Строубъл от Върховния съд на Лос Анджелис е постановила, че киноакадемията е била в правото си да изключи Полански, откакто му е осигурила заслужено чуване и го е предизвестила за прекратяването на участието му. Режисьорът твърдеше, че не е бил известен за изключването си.

Харланд Браун, юристът на Роман Полански, е декларирал, че режисьорът и притежател на " Оскар " не възнамерява да апелира решението на Строубъл.

" Членството в киноакадемията не значи нищо за Роман и няма да пилеем средства за безсмислено обжалване. Полански е един от най-големите режисьори в историята на киното. Изкуството му ще оцелее дълго откакто академията към този момент ще е забравена светиня ", се показва в изказването, направено от Браун.

Роман Полански, отличен с режисьорски " Оскар " за " Пианистът ", се призна за отговорен в противозаконен секс с малолетна през 1977 година и избяга от Съединени американски щати идната година, напомня Българска телеграфна агенция. Оттогава кинодеецът живее във Франция.

Към датата на изключването му от киноакадемията през май 2018 година Полански е член на организацията от близо 50 години. Филмите му са номинирани за 28 " Оскар " -а.

Жертвата на режисьора, Саманта Гейнър, преди години оповести, че му е дала прошка, и даже поддържа желае му за възобновяване на участието му в Академията за кинематографично изкуство и просвета, отбелязва Франс прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР