Съдия от Върховния съд заявява, че когато се е записала

...
Съдия от Върховния съд заявява, че когато се е записала
Коментари Харесай

Върховният съд в Лондон не разреши на ученичка мюсюлманка да се моли в училище

Съдия от Върховния съд декларира, че когато се е записала в учебното заведение, ученичката приела, че ще бъде подложена на религиозни ограничавания.

" Тя е знаела, че учебното заведение е светско и съгласно личните ѝ показания майка ѝ е поискала да отиде там, тъй като е известно, че то е строго ", написа арбитър Томас Линдън в правосъден акт от 83 страници.

" Много преди политиката за молитвите да бъде въведена, тя и приятелите ѝ са знаели, че молитвите не са разрешени в учебно заведение и по тази причина тя е наваксвала пропуснатите молебствия, когато се е прибирала у дома ", написа съдията.

Делото е поради предписание, въведено предходната година в учебното заведение " Михаела ", откакто дребна група възпитаници почнали молитвa в двора, което предизвикало разделяне в учебното заведение, оповестява Българска телеграфна агенция.

Напрежението се популяризирало до общността, като се стигнало даже до сигнал за бомба. Цветнокожа учителка, която се е противопоставила на учениците, е била упрекната в " непоносимо, ислямофобско държание ". Впоследствие педагожката била подложена на расизъм в онлайн петиция.

Момичето, благодарение на майка си, завело делото, тъй като счита, че учебното заведение е нарушило свободата ѝ на изповедание и Европейската спогодба по правата на индивида.

Светското учебно заведение в Лондон постанова строги правила на учениците, от които половината са мюсюлмани. Училището твърди, че каквато и интервенция да е имала възбраната на свободата на изповедание на момичето, тя е била оправдана, тъй като молитвите са в несъгласие с разпоредбите на учебното заведение и е непрактично да се разреши на всички възпитаници да се молят.

Училището отбелязва, че ислямът разрешава молитвите да се правят по-късно в деня и че ученичката има право да се реалокира в учебно заведение, което разрешава молитвите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР