Съдия от Върховния съд в Бразилия разпореди ново разследване срещу

...
Съдия от Върховния съд в Бразилия разпореди ново разследване срещу
Коментари Харесай

Болсонаро съзря връзка между ваксините и СПИН, пак го разследват

Съдия от Върховния съд в Бразилия разпореди ново следствие против президента на страната Жаир Болсонаро за разпространяване на погрешна информация.

С това свое решение арбитър Алешандре де Моралес удовлетвори настояването на сенатската комисия, която упрекна президента в съществени нарушавания по отношение на пандемията от ковид.

Става въпрос за видеозапис, в който Болсонаро декларира, че съществува връзка сред имунизирането против ковид и СПИН, съобщи БГНЕС. През октомври в директен ефир, предаван във фейсбук, той се базира на фиктивен " формален отчет " на английското държавно управление, съгласно който изцяло имунизирани против ковид хора, развиват СПИН " доста по-бързо от предстоящото ". След обвиняванията в разпространение на медийна дезинформация фейсбук отстрани това видео, а акаунтът на президента в ютюб беше блокиран за една седмица.

Болсонаро отхвърля да се имунизира против ковид и неколкократно провокира остра рецензия със своите изявления за имунизациите, пробвайки се да омаловажи заплахата от вируса.

В края на октомври комисия на Сената на Бразилия гласоподава да му бъде повдигнато обвиняване в закононарушение против човечеството поради политиката му във връзка с ковид. Самият Болсонаро отхвърля всякаква отговорност за спешната обстановка, в която се намира страната във връзка с битката с Ковид-19.

Срещу бразилския президент към този момент има две следствия, само че не се чака това да докара до някакви юридически последствия за него, защото генералният прокурор Аугусто Арас поддържа Болсонаро и може да го отбрани против всевъзможни обвинявания.

Бразилия се подрежда на трето място в света по брой инфектирани с ковид (22 129 409 регистрирани случая, съгласно международния портал Worldometer), отстъпвайки на Съединени американски щати и Индия, и е на второ място след Съединени американски щати по смъртност от Ковид-19 (615 454 летални изхода).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР