Съдия от Върховния съд на Бразилия отмени всички присъди срещу

...
Съдия от Върховния съд на Бразилия отмени всички присъди срещу
Коментари Харесай

Харизматичен и осъден за корупция бивш президент на Бразилия получи подкрепа от съда

Съдия от Върховния съд на Бразилия анулира всички присъди против някогашния ляв президент Луис Инасио - мярка, която може да разреши на известния политик да взе участие в президентските избори през 2022 година, оповестява " Дойче Веле ", представена от БГНЕС.
В изненадващо решение арбитър Едсън Фачин съобщи, че съдът в южния град Куритиба няма пълномощията да съди Лула по обвинявания в корупция и че той би трябвало да бъде съден още веднъж във федералните съдилища в столицата Бразилия.
 Лула да Силва към момента е надалеч от това да лежи дълго в пандиза за корупция Лула да Силва към момента е надалеч от това да лежи дълго в пандиза за корупция
Регионален федерален съд в Бразилия призна за отговорен и реши да удължи присъдата по делото за корупция на някогашния президент Лула да Силв...
Решението, което ще бъде прегледано изцяло от Върховен съд, възвръща политическите права на Лула, което може да даде старт на президентската конкуренция следващата година, когато се чака десният президент Жаир Болсонаро да търси преизбиране.
Лула управляваше най-многолюдната страна и най-голямата стопанска система в Латинска Америка сред 2003 и 2011 година. Той беше наказан и затворен за корупция през 2018 година, което му попречи да взе участие в изборите тогава. След това беше освободен от пандиза в края на 2019 година, само че не можа да се кандидатира поради престъпното си досие.
Харизматичният някогашен профсъюзен водач е поляризираща фигура, само че остава известен измежду доста от бедните в страната. Той е считан и за наставник на Дилма Русеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР