Съдия от Ню Йорк отложи произнасянето на присъдата на бившия

...
Съдия от Ню Йорк отложи произнасянето на присъдата на бившия
Коментари Харесай

Съдът отложи произнасянето на присъдата срещу Тръмп за след изборите - Булевард България

Съдия от Ню Йорк отсрочи произнасянето на присъдата на някогашния президент на Съединени американски щати и претендент за нов мандат отпред на Белия дом Доналд Тръмп за 26 ноември.

Хуан Мерчан аргументира решението си с претекста, че не желае да повлияе на гласоподавателите на президентските избори, планувани да се проведат на 5 ноември.

Присъдата против Доналд Тръмп за пазаруване на мълчанието на някогашната порноактриса Сторми Даниелс трябваше да бъде произнесена на 18 септември. През август юристите на републиканеца обаче желаеха от Мерчан, който води делото, да отсрочи датата на изговаряне на присъдата за след вота.

„ Налагането на присъдата ще бъде отсрочено, с цел да се избегне всякакво усещане - колкото и безпричинно да е то - че производството е повлияно или се стреми да повлияе на наближаващите президентски избори, в които ответникът е претендент. Съдът е обективна, безпристрастна и аполитична институция ", написа в решението си Мерчан.

В края на май Доналд Тръмп беше приет за отговорен по делото за подправяне на документи за прикриване на заплащания към порноактрисата Сторми Даниелс.

Решението беше оповестено от правосъдно жури в процеса против Тръмп в Ню Йорк. Журито удостоверява виновността му по всички 34 състава, по които той е измамен под отговорност от прокуратурата.

Той е обвиняем за това, че е платил 130 000 $, с цел да не разреши на Даниелс да компрометира президентската му акция през 2016, като разкрие, че е имала спекулация с претендента на Републиканската партия.

Тръмп отхвърля обвиняванията и даде обещание, че ще апелира присъдата незабавно откакто тя бъде произнесена.

Съдията отсрочва за 12 ноември, също след вота, и решението по настояването на Тръмп за преустановяване на делото въз основа на мнението на Върховния съд за имунитета му, с който се употребява като някогашен президент.

Ако републиканецът бъде наказан, даже и да завоюва изборите през ноември, той няма да може да помилва самичък себе си, защото президентските пълномощия не се разгръщат върху щатски съдилища.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР