Съдия от Ню Йорк нареди на експрезидента на САЩ Доналд

...
Съдия от Ню Йорк нареди на експрезидента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Призоваха Доналд Тръмп и две от децата му да дадат свидетелски показания

Съдия от Ню Йорк подреди на експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на децата му Доналд Тръмп младши и Иванка Тръмп да дадат свидетелски показания по отношение на гражданско дело за данъчните практики на неговата група, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Съдия Артър Енгорън отхвърли настояването на отбраната на Тръмп за отменяне на призовката, издадена от прокурорката на Ню Йорк Летисия Джеймс. Експрезидентът на Съединени американски щати и децата му имат 21 дни да дадат показания, което значи, че срокът изтича на 10 март.

Летисия Джеймс, членка на Демократическата партия, стартира следствието си през 2019 година, а през януари тази година съобщи, че е разкрила основни доказателства, сочещи за финансови измами, осъществени от Тръмп. " Правосъдието завоюва ", съобщи тя след оповестяването на решението, като акцентира, че " никой не е над закона ".

По време на двучасовото правосъдно съвещание юристите на Тръмп упрекнаха прокурорката, че заобикаля конституционните права на техния клиент, като се пробва да получи показания, които да може да употребява в наказателно дело, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР