Съдия от американския щат Минесота, който ръководи отхвърли искането да

...
Съдия от американския щат Минесота, който ръководи отхвърли искането да
Коментари Харесай

Съд: Процесът за убийството на Джордж Флойд остава в Минеаполис

Съдия от американския щат Минесота, който управлява отхвърли настояването да се реалокира процесът от Минеаполис. Адвокатите на Шовин, който е упрекнат в убийството на невъоръжен човек, настояват, че клиентът им не може да получи обективен развой, откакто градът е платил съглашение на фамилията на Флойд, съобщи BBC.

Съдията Питър Кейхил дефинира времето за изплащането на 27 милиона щатски $ за тъпо, само че съобщи, че това не би трябвало да забавя делото. . Избрани са дванадесет правосъдни заседатели и са нужни още двама като заместници. Според съда шестима са бели, четирима правосъдни заседатели са черни и двама са от разбъркан генезис. Съдия Кейхил в профил двама правосъдни заседатели по-рано тази седмица, които бяха чули за съглашението и споделиха, че това може да повлияе на тяхната безпристрастност.

Излагането на правосъдната обосновка би трябвало да стартира на 29 март.
 Започна изборът на жури за процеса за убийството на Джордж Флойд
Започна изборът на жури за процеса за убийството на Джордж Флойд

Изборът на жури трябваше да стартира в понеделник, само че бе отсрочен с ден

Припомняме,в Минеаполис, откакто полицейски чиновник, при опит да го задържи, е притискал с коляно гърдите му, в резултат на което мъжът е умрял от задушаване. По данни на следствието, той е бил задушаван в продължение на 9 минути.

Гибелта на Флойд провокира необятен публичен отзив , от който се зароди придвижването Black lives matter (в превод - черните животи имат значение).

Полицаят, предизвикал гибелта му - Дерек Шовин, беше упрекнат в ликвидиране втора степен, което значи умишлено, само че без желание да аргументи гибелта му. Обвинението обаче включва демонстрация на равнодушие към човешкия живот. Още трима служители на реда са упрекнати в съучастничество. Всички обвинени може да бъдат наказани на отнемане от независимост за дълготрайно време.
 Дерек Шовин, упрекнат за убийството на Джордж Флойд в Съединени американски щати, е пуснат под гаранция
Дерек Шовин, упрекнат за убийството на Джордж Флойд в Съединени американски щати, е пуснат под гаранция

Местните управляващи потвърдиха, че Дерек Шовин е освбоден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР