Рапърът Tory Lanez осъден на 10 години за стрелба с Megan Thee Stallion

...
Съдия осъди рапъра Тори Ланес на 10 години затвор във
Коментари Харесай

Съдия осъди рапъра Тори Ланес на 10 години затвор във вторник за стрелба и раняване на хип-хоп суперзвездата Меган Ти Сталиън.

Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Дейвид Херифърд произнесе присъдата на 31-годишния Ланес, който беше осъден през декември за три престъпления: нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие; притежаване на заредено, нерегистрирано огнестрелно оръжие в превозно средство и изстрелване на огнестрелно оръжие с груба небрежност.

Присъдата слага край на драматичен процес, който създаде културна буря в хип-хоп общността, разпалвайки проблеми, включително нежеланието на чернокожите жертви да говори с полицията, джендър политиката в хип-хопа, онлайн токсичността, защитата на чернокожите жени и разклоненията на женомразството, особена форма на женомразство, преживяно от чернокожите жени.

Херифорд каза, че е „трудно да се примири“ добрият, благотворителен човек и добър баща, много хора описаха, че Lanez е бил по време на изслушването за присъдата с човека, който е стрелял с пистолета срещу Меган.

„Понякога добрите хора правят лоши неща“, каза Херифорд. „Действията имат последствия и в този случай няма победители.“

Меган свидетелства, че Ланес е стрелял с пистолета в задната част на краката й и я е извикал да танцува, докато се е отдалечавала от SUV, в който са се возили през юли 2020 г., след като напусна парти край басейна в дома на Кайли Дженър в Холивуд Хилс. Тя трябваше да се подложи на операция за отстраняване на фрагменти от куршуми.

„Откакто бях жестоко простреляна от обвиняемия, не съм изживяла нито един ден на спокойствие“, каза Меган в изявление, прочетено от прокурор в понеделник. „Бавно, но сигурно се лекувам и се връщам, но никога няма да бъда същият.“

Преди присъдата бащата на Lanez, Sonstar Peterson, задави сълзите си, докато говореше как майката на рапъра е починала, когато той е бил 11, само дни след като тя за първи път показа симптоми на рядкото заболяване на кръвта, което щеше да доведе до смъртта й.

„Не мисля, че някой някога ще преодолее това“, каза той за най-малкото им дете, чието официално име е Дейстар Питърсън . „Но музиката му се превърна в негов отдушник.“

Lanez започна да издава микстейпове през 2009 г. и отбеляза стабилен ръст на популярността, преминавайки към албуми на големи лейбъли. Последните му две достигнаха топ 10 в класациите на Billboard.

Меган Ти Сталиън, сега на 28 години, вече беше голяма изгряваща звезда по време на снимките и известността й нарасна оттогава. Родена като Меган Пийт, тя спечели Грами за най-добър нов изпълнител през 2021 г. и имаше сингли номер 1 със „Savage“, с участието на Бионсе, и като гост в „WAP“ на Cardi B.

По-големият Питърсън, който е християнски свещеник, беше един от няколкото души, които дадоха изявления относно характера на Lanez и благотворителните дарения - както направи и майката на малкия син на Lanez, която говори в съда за качествата му като баща. Десетки други написаха писма до Херифорд, включително рапърът Иги Азалия, който поиска от съдията да издаде присъда, която е „трансформираща, а не унищожаваща живота“.

Херифорд каза, че синът на Ланез, който е на около 6 години, също е изпратен ръкописно писмо, но съдията не го описва повече.

Семейството и поддръжниците на Ланез са препълнили съдебната зала; по време на процеса те твърдяха, че преследването му е несправедливо повдигнато от Меган и влиятелни фигури в музиката. След като присъдата беше прочетена през декември, бащата на Ланез осъди „порочната система“, довела до осъждането на сина му; в понеделник Sonstar Peterson се извини на Herriford за избухването.

Lanez е в затвора след присъдата си. Свещеник от затвора на окръг Лос Анджелис каза в понеделник в съда, че Ланез е ръководил ежедневни молитвени групи, които са намалили напрежението в отделението за задържане, където е бил държан.

Херифорд отхвърли искането на адвокатите на Ланез за нов процес на май 9. Такива искания непосредствено след присъдата са често срещани и рядко се увенчават с успех. Адвокатите на Lanez твърдяха, че няма достатъчно доказателства, за да го осъдят, и че някои от доказателствата, представени на съдебните заседатели, не трябваше да бъдат допускани.

Адвокатите оспориха показанията на Меган, че Lanez я призова да не ходи в полицията, защото той беше на условно освобождаване и ще има сериозни проблеми е както невярно, така и неправилно допускане на предишни лоши действия. И те казаха, че ДНК доказателствата, които прокурорите са използвали, за да твърдят, че Lanez е вероятният стрелец, не отговарят на индустриалните стандарти.

Адвокатите на Lanez бяха казали в бележка за присъдата, че той трябва да получи само пробация и да бъде освободен от затвора, за да влезе в жилищно вещество програма за злоупотреба. Те планират да обжалват присъдата.

Херифорд установи по-рано в понеделник, че Меган е била особено уязвима жертва, когато е била застреляна, но че Ланес не е бил особено жесток или безчувствен, когато е стрелял по нея.

„Тя има постоянни белези, физически “, каза заместник-окръжният прокурор Александър Бот в съда. „И със сигурност ще има емоционални белези до края на живота си.“

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР