Съдия Марина Михайлова от Върховния административен съд, която през 2010

...
Съдия Марина Михайлова от Върховния административен съд, която през 2010
Коментари Харесай

Съдийка, отсъдила срещу Доган, е номинирана за член на ВСС

Съдия Марина Михайлова от Върховния административен съд, която през 2010 година по делото за спор на ползи против тогавашния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, изрече изключително мнение, е номинирана за член на Висшия правосъден съвет.

Припомняме, че през 2010 година Михайлова одобри, че е налице спор на ползи във връзка с консултантските си контракти и хонорара от 1 млн. евро по плана " Цанков камък " на Доган и парите следва да бъдат иззети. Тогава арбитър Михайлова бе единствената на това мнение в правосъдния състав, вследствие на което Доган бе оправдан.
 Янаки Стоилов дава Висш съдебен съвет на две висши съдилища поради Иван Гешев Янаки Стоилов дава Висш съдебен съвет на две висши съдилища поради Иван Гешев
Министерският съвет реши да насочи искане до Конституционния съд (КС) за предоставяне на наложително пояснение на член 130 т В от Конституц...

В дългата си професионална кариера Марина Михайлова е била магистрат в Районен съд – Благоевград, Софийски областен съд, Софийски областен съд. От 1997 година до момента тя е висш арбитър. Михайлова е лекар по право от 2015 година като докторският ѝ труд е отдаден на използването на закона за спор на ползи. 

Михайлова е номинирана за поста от магистрати от Върховния административен съд. Освен нея, номиниран от своите сътрудници е и Деян Денев - арбитър в Окръжен съд-Варна и някогашен ръководител на Окръжния съд в Силистра.

Двете места във Висшия правосъден съвет се овакантиха предварително, откакто през юни Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова подадоха оставки.

Новите членове на осмия състав на Висш съдебен съвет ще бъдат определени през октомври. 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР