Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд - Дупница бе един

...
Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд - Дупница бе един
Коментари Харесай

Маргарита Алексиева от Районен съд – Дупница с номинация за Съдия на годината

Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд - Дупница бе един от тримата съдии номинирани за „ Съдия на годината “, на 11- те Национални награди за правораздаване. Професионалният й опит в правосъдната система стартира като правосъден претендент в Окръжен съд – Кюстендил за интервала 03. 02. 1997 година – 03. 02. 1998 година Встъпва в осъществяване на длъжността „ арбитър “ в Районен съд – Дупница с Акт за встъпване от 14. 10. 1999 година, като преди този момент е изпълнявала функционалностите на Нотариус и на Съдия по вписванията в същия орган на правосъдната власт. Със заповед на адм. началник – ръководител на Софийски апелативен съд в интервала 2021 година – 2022 година е била командирована като арбитър в Окръжен Съд Благоевград,

Наказателно поделение, а през 2009 година - в Окръжен съд – Кюстендил, Гражданско поделение. С решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, от 06. 12. 2016 година е нараснала в по-горен сан - „ арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “.
В рамките на тези 24 години в правосъдната система, арбитър Алексиева е разглеждала както цивилен, по този начин и наказателни каузи, отличаващи се със своята фактическа и правна трудност, което й е дало опция да опознае всички аспекти на правораздаването на равнище областен и областен съд. Съдия Маргарита Алексиева споделя разбирането, че през целия си живот, човек би трябвало да непрекъснато да се развива и усъвършенства професионално, да придобива нови познания и умения, да обогатява своя житейски и професионален опит.
Организатор на 11- те Национални награди за правораздаване е Балканската медийна асоциация, подкрепена от Българската Съдийска асоциация, Международния адвокатски съюз, адвокатски колегии от цялата страна, Камарата на нотариусите, Професионалната асоциация на посредниците, Прокуратурата на Република България, Асоциацията на дамите юристи и Асоциацията на синдиците в България. По традиция номинациите се правят от наградени и номинирани от предходните години, както и от професионалните асоциации и колегии. Гласуват публицисти от бранш правораздаване, професионално жури, което е в състав съдията от Общия съд на Европейски Съюз Марияна Кънчева, проф. Огнян Герджиков, проф. Атанас Семов и юрист Владимир Дончев. Гласуването се прави въз основа на подадените от номинираните биографии.
Националните правосъдни награди са с благотворителен темперамент, в поддръжка на деца заболели от церебрална парализа и за инвитро процедури на фамилии с репродуктивни проблеми.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР