Съдия , който бе обявен за корумпиран от САЩ, да

...
Съдия , който бе обявен за корумпиран от САЩ, да
Коментари Харесай

Обявеният за корумпиран от САЩ съдия Миталов може и да не получи наказание

Съдия, който бе разгласен за подкупен от Съединени американски щати, да не бъде наказван. Това е мнението на дисциплинарния състав по производството, формирано след искане на някогашния правосъден министър Данаил Кирилов,. Предложението ще бъде прегледано от Съдийската гилдия на 31 август.

Че Съединени американски щати считат Миталов за подкупен разгласи някогашният държавен секретар Майк Помпео при започване на предходната година. Магистратът и фамилията му получиха възбрана да влизат на американска територия. Така съдията се трансформира в първия българин, глобен от Съединени американски щати.

Действията на щатската администрация пристигнаха, откакто Миталов пусна в чужбина обвиненият в шпионаж ръководител на придвижване. Той пътува до Русия, където бе награден с медал от президента Владимир Путин.

След дейностите на Съединени американски щати тогавашният министър Кирилов изиска Миталов да бъде уволнен с аргумента, че е оскърбен престижът на страната и на правосъдната власт. По случая бе. Според lex.bg главният спор сред тримата членове на дисциплинарния състав е бил дали дейностите на Миталов са такива, свързани с формиране и придвижване на делото по мярката на Малинов или са свързани с правосъдие. Във втората догадка магистратът не следва да бъде наказван. Очаква се въпросът да бъде решен дефинитивно от Съдийската гилдия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР