Съдия Катя Господинова не бе съгласна с исканата мярка от

...
Съдия Катя Господинова не бе съгласна с исканата мярка от
Коментари Харесай

Пуснаха надзирателя Красимир срещу 8 бона гаранция

Съдия Катя Господинова не бе съгласна с желаната мярка от прокуратурата, само че законът не й разрешава да наложи по-тежка

27-годишният надзорник Красимир Петров от пандиза в Дебелт, който бе заловен с 2 кг марихуана на пътя Бургас-Варна и притеглен като обвинен за държане на наркотични субстанции, се измъкна от ареста против 8 хиляди лв. парична гаранция. Това реши преди малко окръжният арбитър Катя Господинова. Тя акцентира, че не е съгласна с желаната от прокурор Росица Дапчева мярка за неотклонение домакински арест и че съгласно тежестта на закононарушението Красимир заслужавал най-тежката – задържане под стража, само че законът не й го разрешавал. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

„ Съдът смята, че единствената законосъобразна мярка е задържане под стража. Това е върешното разбиране на съда и към момента не мога да схвана за какво прокуратурата желае тази мярка. Не може като надзорник да се занимава с такова нещо. Това е извънредно позорно. Направеното състрадание от прокуратурата съдът не може да утежни – да даде по-тежка мярка. Щом прокуратурата не го желае в ареста, тогава ще заплаща. Адекватната за това закононарушение парична гаранция е 8 хиляди лв., която би трябвало да се заплати в 5-дневен период. За съда тази мярка е по-приложима, в сравнение с домакински арест “, сподели арбитър Господинова. 

Припомняме, че съгласно държавното обвиняване надзирателят Красимир не би трябвало да бъде пратен в ареста, защото бил високо просветен и без предходни престъпни прояви. А опитът му да избяга по време на профилираната интервенция бил тъй като се стреснал.

Красимир работи от 1,5 година в затворническото общежитие в Дебелт и нееднократно е парадирал измежду сътрудниците си, че негов непосредствен родственик работи на висок държавен пост в Бургас. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР