Съдия Дейна Сабро окончателно одобри споразумението между Министерството на правосъдието

...
Съдия Дейна Сабро окончателно одобри споразумението между Министерството на правосъдието
Коментари Харесай

Американски съдия наложи 8-годишна забрана на политика на Тръмп спряно мигрантите

Съдия Дейна Сабро дефинитивно утвърди съглашението сред Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и организацията за отбрана на гражданските права Американски съюз за цивилен свободи (АСLU), което не разрешава на управляващите да разделят малолетните от родителите им, с изключение на по медицински аргументи или от съображения за сигурност.

Решението също по този начин дава зелена светлина за някои помощи за фамилиите, които са били наранени от политиката на Тръмп за делене, като да вземем за пример жилище и позволение за работа. То ще облагодетелства към 5000 фамилии и ще влезе в действие на 11 декември съгласно Американския съюз за цивилен свободи, който заведе делото през 2018 година

" Това съглашение е значима стъпка към затварянето на една от най-мрачните глави на администрацията на Тръмп ", съобщи водещият юрист на организацията Лий Гелърнт. " Бебета и дребни деца бяха безусловно изтръгнати от ръцете на родителите си в границите на тази ужасяваща процедура ", сподели той.

Споразумението включва и процеси, посредством които държавното управление би трябвало да дава информация на членовете на фамилиите, които са били разграничени, в допълнение към уточняването на събитията, при които държавното управление би трябвало да събере фамилията, когато обстановката го разрешава.

Тръмп, който се стреми да се кандидатира още веднъж на президентските избори през 2024 година, вкара политика на нулева приемливост на границата, като постановяваше разнообразни санкции на възрастните, минали нелегално на територията на Съединени американски щати. Поради това малолетните, които по закон не можеха да бъдат арестувани във федерален затвор, бяха отделени от родителите си и предадени в ръцете на Службата за пренастаняване на бежанци към Министерството на здравеопазването и човешките запаси.

Около 5500 малолетни и малолетни лица бяха разграничени от фамилиите си на границата в границите на антиимиграционната политика на Тръмп. Повечето от тях са събрани със фамилиите си, макар че към момента има стотици, които остават под опеката на държавното управление.

По данни на Министерството на вътрешната сигурност към септември 2023 година работната група, основана от настоящето държавно управление за справяне с този проблем, е събрала повече от 760 деца със фамилиите им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР