Съдия Дарина Рачева от Административен съд – Варна днес взе

...
Съдия Дарина Рачева от Административен съд – Варна днес взе
Коментари Харесай

Съдия от Административен съд – Варна е лектор в уебинар на ЕК

 Съдия Дарина Рачева от Административен съд – Варна през днешния ден взе присъединяване в уебинар (онлайн семинар, който се организира чрез софтуер за видеоконференция) за съдии, прокурори и други членове на правосъдната власт от държави-членки на Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн и Обединеното кралство. Темата, на изнесената от съдията лекция, е " Търсене на успеваемост. Средства за отбрана и наказания в случаите на дискриминация “ (можете да се запознаете с лекцията в прикачения файл).

Онлайн семинарът е проведен от ERA, от името на Европейската комисия (възлагащ орган) и с поддръжката на Националния институт на правораздаването. Той се организира в границите на Програмата на Европейски Съюз за правата, равенството и поданството на 28 и 29 септември 2020 година Уебинарът  дава на участниците обзор на двете европейски наставления, забраняващи дискриминирането на основата на раса или етнически генезис в редица области. Той преглежда въпроси, свързани с дискриминирането на основа увреждания, възраст, полова ориентировка или религия/вяра в професионалната реализация и е със особено внимание към практиката на Съда на Европейския съюз.

Интерактивната форма на осъществяване на уебинара дава опция на участниците да взаимодействат непосредствено с лекторите и  другите участници, да навлязат в работни групи и да работят по проблеми, като това обезпечава резултатност на интензивното, интерактивно образование.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР