Съдия Даниела Талева ще разследва главния прокурор на България. Това

...
Съдия Даниела Талева ще разследва главния прокурор на България. Това
Коментари Харесай

Съдия Даниела Талева ще разследва главния прокурор на България

Съдия Даниела Талева ще проверява основния прокурор на България. Това реши единомислещо колегията на Висш съдебен съвет. Тя бе определена на инцидентен принцип при започване на юли, само че кадровиците отложиха назначението ѝ заради законови пропуски.

След като депутатите гласоподаваха нови промени в Закона за правосъдната власт, като дадоха опция да се проверяват и заместниците на обвинител номер 1, Висш съдебен съвет би трябвало да я назначи краткотрайно като прокурор.

Даниела Талева беше определена всред 22 -ма съдии, дали единодушие да проверяват основния прокурор. В началото на юли системата за инцидентно систематизиране на каузи я уточни като първия висш магистрат, който ще ревизира дали обвинител номер 1 е направил нарушаване, съобщи Нова тв.

Прокурорската гилдия обаче не я назначи, защото откри законов пропуск - можела да проверява основния прокурор, само че не и заместниците му. А първият сигнал беше против Борислав Сарафов като заместител на обвинител номер 1. Депутатите незабавно трансформираха текстовете. И през днешния ден арбитър Талева би трябвало да бъде назначена краткотрайно като прокурор, който единствен има право да ревизира дали има съображение да се проверява и повдига обвинявания на основния прокурор, или неговите заместници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР