Съдия Даниела Недева запозна учениците от XI “д“ клас от

...
Съдия Даниела Недева запозна учениците от XI “д“ клас от
Коментари Харесай

Ученици гостуваха на Административния съд във Варна

Съдия Даниела Недева срещна учениците от XI “д “ клас от Варненска комерсиална гимназия " Георги С. Раковски “ с това, какво е административно правораздаване, подготвеност на административните съдилища в Република България, типовете административни актове и контрола за тяхната правомерност. Акцент в открития урок бяха правилата на административното правораздаване, последствията от административни нарушавания и административни санкции, производствата пред съда, опциите за отбрана ползите на жителите в постоянно срещани житейски обстановки, в които се изискват минимални правни знания.

В полемиката с младежите магистратът даде образци от своята практиката, с които ги задейства и те взеха присъединяване в разискването на тематиката, като получиха отговор на интересуващите ги въпроси. С ръкопляскания и благодарности приключи срещата на арбитър Даниела Недева с учениците.

Лекциите, които изнасят съдии от Административен съд – Варна пред възпитаници от Варненските учебни заведения, са в осъществяване на Образователната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. През 2018 година Висш съдебен съвет изрази своята признателност към всички съдии-лектори по програмата, за високия им професионализъм, за безвъзмездното им и непринудено присъединяване, като ги награди с почетни грамоти, които им бяха връчени по отношение на удостояването на Висш съдебен съвет със специфичната премия на състезанието " Кристални везни на правораздаването “ на Съвета на Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР