Съдия Чокоева покани трима доброволци да облекат тоги и да

...
Съдия Чокоева покани трима доброволци да облекат тоги и да
Коментари Харесай

Какво е да си съдия научиха осмокласници при посещението си в Окръжен съд - Русе

Съдия Чокоева предложения трима доброволци да облекат тоги и да влязат в функциите на юрист, прокурор и арбитър

На посещаване в Окръжен съд – Русе през днешния ден бяха VІІІ А клас от СУЕЕ „ Св.Константин-Кирил Философ “ Русе, а съдияНиколинка Чокоева им показа магистратските специалности.

Учениците имаха опцията първо да прегледат тържествената Мраморна зала и прелестните стъклописи в нея, както и да се срещнат с историята на Русенската правосъдна палата. Съдия Чокоева изясни ролята и пълномощията на магистратите и юристите в правосъдния развой и разликата във типовете правосъдни каузи. Тя предложения трима доброволци да облекат тоги и да влязат в съответните функции. „ Прокурор “ Тереза разбра какви разнообразни функционалности има тя в гражданското и в наказателното произвеждане. „ Адвокат “ Виктор бе заинтересован какъв брой голяма е ролята му във всеки развой. „ Съдия “ Айсу научи за отговорността и безпристрастността, която би трябвало да демонстрира при постановяването на правосъдните актове.

Всички възпитаници имаха опцията да видят гражданско, наказателно и комерсиално дело и да схванат разликата сред тях. За дейното си присъединяване в Образователната стратегия „ Съдебна власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ те получиха уверение, Конституция на Република България и правно-информационни брошури, отпечатани и предоставени от Висшия правосъден съвет за задачите на самодейността.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР