Съдия Андон Вълков дори не се замисли дали да го

...
Съдия Андон Вълков дори не се замисли дали да го
Коментари Харесай

Похвално! Съд и прокуратура попиляха Антон Пружината

Съдия Андон Вълков даже не се замисли дали да го остави в ареста, решението беше взето стремително и изрично

Съседите на 24-годишния Антон Желязков, по прякор Пружината, най-сетне могат да си отдъхнат. Агресивният бургазлия, който изкара нож на полицейски чиновници от Първо РУ-Бургас, остава за непрекъснато зад решетките. Това реши съдия Андон Вълков. На магистрата не му беше належащо време, с цел да вземе безапелационното решение. 

Както Флагман.бг пръв заяви, Пружината се озова зад решетките, откакто спретна екшъна в дома си на ул. „ Богоров “ 20 в четвъртък вечер. Полицейските чиновници посетили адреса му поради сигнал от съседи, че буйства. Прокуратурата към този момент му е повдигнала обвиняване за закана с ликвидиране на длъжностно лице, за което го грози до 5 години затвор. 

Антон Пружината бе докаран в Районния съд за гледане на мярката му за неотклонение. Правеше усещане дръзкото държание на 24-годишния мъж – личеше, че има опит да застане пред съда, нито за секунда не сподели, че се тормози или се покайва за постъпката си. Напротив – отговаряше нахакано, което от своя страна сподели, че е извънредно съответен и очевидно няма психологични отклонения. 

Заседанието стартира с показване на доказателства от страна на държавното обвиняване. Прокурор Маринова съобщи, че против него има две други досъдебни производства, като към момента той не е притеглен в качеството си на обвинен. 

24-годишният бургазлия няма даже приблизително обучение, той е със приключен 10-и клас. Не се занимавал с нищо, съобщи той пред съда, издържал се със заеми. Стана ясно още, че Антон Желязков е с богато престъпно досие, осъждан е неведнъж. 

Дежурният обвинител съобщи, че става въпрос за извънредно избухливо и нападателно лице с трайно незаконни привички, неспазващо закона и нямащо никакъв почит към органите на полицията – освен с вербална закана, само че си е разрешил и да насочи нож към тях. Прокурорът бе безапелационен, че в случай че излезе на независимост, има заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение. 

Служебният бранител сподели нотариален акт на парцела, в който Антон живее и който бил прочут на полицията, и изиска домакински арест за клиента си. За домакински арест настоя и самият обвинен. „ Не мога да поставям задоволително грижи за здравето си в ареста, желая домакински арест “, сподели той.

Нито юристът, нито думите на обвинения не трогнаха районния арбитър Андон Вълков. Той дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а думите му попиляха нападателния бургазлия. 

„ Съдът намира, че осъщественото от обвинения се характеризира с изключителна смелост, още повече, че е ориентирано против правоохранителните органи на страната. Подобно държание съдът няма да толерира! “, съобщи изрично арбитър Вълков. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР