Съдилищата в страната са издали над 650 присъди за нарушаване

...
Съдилищата в страната са издали над 650 присъди за нарушаване
Коментари Харесай

1300 полицаи с положителни проби, 132 са в болница

Съдилищата в страната са издали над 650 присъди за нарушение на наложена карантина, както и за погрешно попълнени заявления напролет, когато по входовете и изходите на огромните градове в страната имаше сложени КПП-та. Данните заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

По-голямата част от досъдебните производства са за нарушение на карантината, наложена на заболели или контактни лица от здравните управляващи, а по-малката за вписани погрешни данни.

По негови данни все още 1300 служители на реда в страната са с позитивни проби, а от тях 132 са признати за лекуване в болница.

Вътрешният министър даде информация пред публицисти и по други значими тематики, свързани с разпространяването на COVID-19.

„ За обстановката на територията на Англия не мога да кажа, защото тази информация постъпва към Министерство на външните работи. Ние направихме организация с шефа на Групово дело „ Гранична полиция " - основен комисар Кичиков и неговите чиновници, че по оптимално бърз метод товарните коли, в случай че директно минават през страната, да минават по този начин, че да съблюдават заповедта на министъра на опазването на здравето. Ако крайната дестинация е комерсиална компания в България, да влизат в България, да правят своята активност по доставка, а по-късно още веднъж да напущат страната. Тази организация не е нещо ново за нас, напролет я направихме за първи път ", уточни Терзийски.

Министър Христо Терзийски удостовери и за разкритата скица за негативни PCR-тестове в Русенско.

„ Образувана е една кореспонденция, която е докладвана на съответната прокуратура. Това е открита скица от чиновници на „ Гранична полиция ", само че сега текат оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални дейности. Имаме и телефонни измами - пробват се хора с недобри планове да се възползват от обстановката и да изкарват пари ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР