Съдилища в страната уважиха искове на Антикорупционната комисия за отнемане

...
Съдилища в страната уважиха искове на Антикорупционната комисия за отнемане
Коментари Харесай

КПКОНПИ конфискува имущество за близо 500 000 лв. от видински измамници

Съдилища в страната почетоха искове на Антикорупционната комисия за лишаване на нелегално добито имущество в общ размер на 1 719 153.79 лева Иззетото единствено от област Видин е за близо 500 000 лв..
Решения по три каузи са постановени от Окръжния съд в крайдунавския град. 59 069.15 лева са отнети от мъж, упрекнат от прокуратурата за държане на акцизни артикули – цигари, в особено приспособен за задачата тайник в товарен автомобил. Със правосъдното решение се лишават суми по банкови сметки, както и паричната равноценност на два автомобила "Ауди А6 ", един автомобил "Ауди А4 ", един автомобил "Мерцедес " и един автомобил "Пежо ". Решението по това дело е дефинитивно.
От други двама обвинени се лишава имущество в интерес на страната в размер на 370 825.18 лева - суми по банкови сметки, както и три леки автомобила. Проверката на КПКОНПИ е почнала след съобщение от прокуратурата за повдигнато обвиняване за машинация. Обвиненият е работил като прокурист на компания за недвижими парцели и е заблудил хора, че ще им построи и ще им трансферира собствеността върху недвижими парцели, като за задачата е приемал пари от тях.
59 069.15 лева са отнети от различен обвинен и обвързвано с него сдружение. Мъжът е упрекнат от прокуратурата за това, че е взел участие в проведена незаконна група, както и в пране на пари, обвързвано с банкови преводи в размер на близо 1 млн. лева, като е можел да допусна, че средствата са добити посредством машинация, осъществена на територията на Франция.
За задачите си той е заел хакери, профилирани в реализирането на електронно-банкови фалшификации, посредством разтрошаване на паролите за достъп и сигурност на клиенти (физически и юридически лица) на френски банки.
Сумите са били превеждани на другите участници в незаконната група и са били изнасяни с следващи преводи до Русия и Израел. При инспекция е открито, че компанията му е „ кухо “ сдружение. То не е правило никаква комерсиална активност и е основано особено за осъществяване на банкови транзакции с незаконно изтеглени посредством хакерски интервенции парични средства и последващото им изнасяне в трети страни за „ изпиране “.
От ответника не са показани доказателства за каквато и да е стопанска активност, от която да се осъществят приходи, нито са декларирани или плащани налози.
Окръжен съд – Кърджали е почел искова молба на Антикорупционната комисия против различен мъж и обвързвано с него лице на стойност 63 573.50 лева Отнемат се апартамент в с. Черноочене, обл. Кърджали, два леки автомобила и парични суми. Мъжът е упрекнат от прокуратурата за трафик на хора през границата с Турция.
Окръжен съд – Хасково е постановил решение, с което се лишава имущество в интерес на страната от обвинен и обвързвано с него лице на обща стойност 58 306.11 лева В отнетото имущество се включват още два леки автомобила „ Мерцедес “, един лек автомобил „ Фолксваген Пасат “, суми по банкови сметки, както и равностойността на към този момент отчуждени коли. Мъжът е упрекнат от прокуратурата за държане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол (цигари).
Окръжен съд – Плевен е почел иск на КПКОНПИ против обвинен и обвързвано с него лице. Отнема се имущество на стойност 218 802.30 лева, което включва – двуетажна къща в с. Буковлък, общ. Плевен, два автомобила, парични суми и златни украшения.
Частично е отритнат искът на комисията за лишаване на парични суми по банкови сметки. Мъжът е упрекнат от прокуратурата за произвеждане на акцизни артикули без позволение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР