Съдиите в НБА явно най-сетне са получили указания да затегнат

...
Съдиите в НБА явно най-сетне са получили указания да затегнат
Коментари Харесай

НБА крачи към разрешаването на голям свой проблем

Съдиите в НБА очевидно най-накрая са получили инструкции да затегнат ограниченията, свързани с разпоредбите за осъществени крачки. Обикновено, а и трансформирало се в обичайно, в най-силната лига в света се разрешава по-свободна игра и даже когато ставаме очевидци на явни крачки, те не се отсъждат. Тази нощ обаче се стигна до казус, откакто реферите на срещата сред Далас Маверикс и Голдън Стейт Уориърс - Мат Боланд, Джон Гобъл и Шон Корбин, отсъдиха крачки в цели 10 случая, в това число в последните секунди, когато Стеф Къри се опита да донесе успеха на “воините ”.

View this post on Instagram
A post shared by Sideline Sources (@sidelinesources)

Изследване на Том Хабърстроу демонстрира, че през предишния сезон е имало приблизително по 1.3 отсъждания за крачки в мачовете от НБА. През октомври - т.е. в първия месец от новия сезон оттатък океана, цифрите са сочели 1.7, а през ноември растежът е фрапантен - приблизително по 3.5 отсъдени крачки на дуел.

Освен това нощес се изиграха още два дуела, като в мача сред Ню Йорк Никс и Детройт Пистънс е имало 6 броя отсъдени крачки, както и още 3 в дуела сред ЛА Клипърс и Портланд Трейл Блейзърс. Така, дружно с 10-те на Маверикс - Уориърс, от нощес имаме приблизително по 6.3 отсъдени крачки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР