Съдиите в европейските футболни турнири бяха посъветвани от УЕФА да

...
Съдиите в европейските футболни турнири бяха посъветвани от УЕФА да
Коментари Харесай

УЕФА поиска от съдиите да са строги срещу грубостите на терена

Съдиите в европейските футболни шампионати бяха посъветвани от УЕФА да пазят играчите, като санкционират всяко рисково нарушаване. По този метод организацията цели да понижи грубостите и травмите във футбола.

" Не желаеме обстановки, в които бъдещето на играча е сложено под въпрос поради тежка травма след нарушаване. Независимо дали е съзнателно или неумишлено, играчът, който прави нарушаването, рискува да аргументи травма ", сподели шефът на съдиите към УЕФА Пиерлуиджи Колина.

УЕФА е упълномощила задачата на реферите " да пазят репутацията на футбола ". Колина добави, че футболистите би трябвало да почитат противника си и да демонстрират " позитивно държание по същия метод, по който желаят и другите да се държат с тях ".

От УЕФА упорстват още съдиите да не толерират държанието на футболисти, които се пробват да повлияят при вземането на решения от арбитрите.

Тази вечер ще се изиграят първите два дуела от решителната фаза на Шампионската лига. Финалистът в последното издание " Ювентус " е хазаин на " Тотнъм ", до момента в който " Базел " приема лидера във Висшата лига " Манчестър сити ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР