Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби

...
Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби
Коментари Харесай

Цариградска: Зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии

" Съдиите сме сложени в безсилна обстановка. Софийската градска прокуратура раздроби следствието за огромната предприемчивост за следствие на незаконна група ". Това сподели пред съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет арбитър Владислава Цариградска, която колегията изслушва по отношение на развиването на наказателното произвеждане, обвързвано с отправени против нея закани, както и съответни нейни претенции.

" Смятам, че не би трябвало да бъда изслушвана, а дружно като сътрудници да решим този великански проблем. Страда цялата известност и съдийската самостоятелност ", уточни тя.

" Има всевъзможни бездействия да не се движи следствието. Отказва ми се достъп до обикновена информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, с цел да проверява мрежите за въздействие. Бях заплашвана и считам, че зад Червения корсар се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи пробват да оказват въздействие върху съдии ", сподели Цариградска.

Тя напомни, че е през медиатор е получила апел да се " кротне ", а по-късно почнали и директните закани.

" Заради непредприемане на ограничения против закани във връзка с магистрати стартира да работи автоцензура ", сподели още Цариградска и продължи: Имам опасения, че съм следена посредством специфични разследващи средства (СРС). Тя прикани да бъде изработен разбор защо се употребява информацията от огромния брой приложени СРС.

Магистратът прикани да получи отговор от прокуратурата кой е издал позволения за СРС, какви начини са употребявани и с каква цел. по думите й по анонимни сигнали се ревизират " дивотии ", че съдии и генерали са част от незаконни групи и тези хора са привиквани на разпит.

" Няма да оставя нещата да бъдат смачкани. През това, което вършат с мен, нападат всеки български арбитър ", уточни тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Няколко пъти арбитър Даниела Талева, проверяваща основния прокурор, също е била заплашвана от Червения корсар, сподели още Цариградска.

Името на Цариградска нашумя по случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Той беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал " Гео Милев ", свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари.

Осен това през март бе арестуван мъж за отправяни към магистрати на закани.

През февруари арбитър Владислава Цариградска разгласи пред краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, че е получила опасност против фамилията ѝ. Тя означи, че за това е известено Министерство на вътрешните работи.

Стопкадър: Нова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР