Съдиите ще обясняват решенията на видео асистент реферите (ВАР) на

...
Съдиите ще обясняват решенията на видео асистент реферите (ВАР) на
Коментари Харесай

ФИФА готви интерсен експеримент, който ще засегне системата ВАР

Съдиите ще изясняват решенията на видео помощник реферите (ВАР) на ентусиастите на стадиона и на телевизионната аудитория. Новият 12-месечен опит ще стартира по време на Световното клубно състезание в Мароко през идващия месец, оповестиха от ФИФА в сряда.

" Ще има тестване, при което през идващите 12 месеца има опция съдията, откакто е взето решение на ВАР, да разгласи на стадиона и публиката какво тъкмо се е случило и да обясни решението. Това е много значимо от позиция на прозрачността, а също и за почитателите на стадиона, които съгласно нас сега не получават задоволително информация ", се споделя в известието на международната футболна централа.

Експериментът ще важи за всички шампионати на ФИФА през годината. През последните месеци бяха вложени съществени средства в системата ВАР, която беше показана за първи път през 2018 година по време на Световния шампионат в Русия. Сериозните несъгласия при потреблението й остават.

" Подходът, общопризнат по време на Мондиал 2022 в Катар, беше признат позитивно и вероятните ограничения също може да включват по-стриктно и по-точно пресмятане на спомагателното време и още по-последователно използване разпоредбите на играта ", се споделя още в известието на ФИФА, представено от Ройтерс.
 Испанските съдии приканиха за помощ след неточност на ВАР
Испанските съдии приканиха за помощ след неточност на ВАР

Ето защо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР