Съдиите от спецсъда не знаят къде ще работят, каза Вилислава

...
Съдиите от спецсъда не знаят къде ще работят, каза Вилислава
Коментари Харесай

Войната между институциите: Спецсъдии не знаят къде ще работят  


Съдиите от спецсъда не знаят къде ще работят, сподели Вилислава Ангелова, която работи в Специализирания съд. Пред „ Тази заран “ тя сподели, че отправените рецензии към специализирането правораздаване са направени от хора, които не са осведомени с материята на работата им.

„ Трудно се работи в такава конюнктура. Трудно се организират правосъдни съвещания. Става въпрос за доста тежки каузи. Те са с доста подсъдими и доста потърпевши. Когато се приказва, че нашата активност е порочна, по какъв начин можем да убедим, че можем да правораздаваме “, сподели Ангелова.

По думите ѝ работата на спецсъдиите е довела до тясна специализация.

На рецензията, че спецсъдът се бави по делата, Ангелова сподели, че това е поради спецификата на делата. „ Представете си едно дело с 30 или 40 подсъдими. Всеки от тях има своите претенции. Съдът е задължен да се произнесе по всяко едно от тези претенции. Тази рецензия е обвързвана с непознаването на нашата работа “, сподели Ангелова.



Според нея със закриването на профилирания съд и прокуратура ще настане безпорядък. Ангелова твърди, че част от очевидците няма да желаят да дават показания.

„ За тези 12 година бяха направени и завършени доста тежки каузи, свързани с проведената престъпност, с трафика на опиати, с трафик на деца и хора “, сподели Ангелова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР