Съдиите на ЕС решиха, че италианският план за спасяване на

...
Съдиите на ЕС решиха, че италианският план за спасяване на
Коментари Харесай

Спасителният план за италианската банка Tercas е легален

Съдиите на Европейски Съюз взеха решение, че италианският проект за избавяне на банката "Tercas " през 2014 година е бил законен, заяви "Reuters ". Те анулираха решението на Европейската комисия за отменяне на проекта и принудиха Рим да възвърне финансовата помощ на заемодателя.

Решението на съдиите е удар за антитръстовите регулатори на Европейски Съюз и обезпечава по-меко пояснение на банковите правила на блока при боравене с банки в неплатежоспособност.

Спасяването на банка "Tercas ", която бе продадена на "Banca Popolare di Bari " като част от проекта, беше проведено от италианския фонд за гарантиране на влоговете "Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi ", който е частно лице. Комисията твърдеше, че фондът е работил незаконно от името на италианската страна като е наредил на Италия да вземе назад към 300 милиона евро (340 милиона щатски долара) от средствата, считани за държавна помощ.

Общият съд на Европейски Съюз през днешния ден отхвърли това мнение, наблягайки в отчета, че "Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi " е работил независимо, когато е приел ограниченията в интерес на "Tercas ". „ Общият съд анулира решението на Комисията, защото прави неправилното умозаключение, че ограниченията, предоставени на "Tercas " водят до потребление на държавни запаси и могат да бъдат приписани на страната “, показва съдът.

"Banca Tercas ", известна преди като "Cassa di Risparmio della Provincia di Teramo ", е италианска спестовна банка със седалище в Терамо, Абруцо. На 1 януари 2011 година банката закупи дял от банката "Banca Caripe " от "Banco Popolare ". Разширената банкова група се назовава още "Tercas Caripe ". Въпреки това, "Tercas " е добит от "Banca Popolare di Bari " през 2014 година Организацията на банката, "Fondazione Tercas " продължава да действа като благотворителна организация и самостоятелна от "Banca Popolare di Bari ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР