Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд отново се включиха

...
Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд отново се включиха
Коментари Харесай

Екипът на Апелативен съд – Варна отново стана книгодарител

 Съдиите и чиновниците от Варненския апелативен съд още веднъж се включиха в акция за даряване на книги. Събраните близо 200 тома предадохме на библиотеката в читалище " Просвета 1905 “ в град Аксаково.

Екипът на съда с наслада откликна на информацията, че 14 февруари с изключение на празник на виното и любовта е и Международен ден на даряването на книги - International Book Giving Day. По този мотив Асоциация " Българска книга " прикани институциите, сдруженията и жителите да се включат в акция " Книгодаряване ".

" Разбрахме, че читалището в Аксаково има нужда от нова литература. В града живеят доста фамилии с младежи, възпитаници и студенти. Съобразихме се с желанието на културното средище да набави за своите читатели художествена, научнопопулярна, средношколска и англоезична литература, и се опитахме да им бъдем потребни “, изяснява ръководителят на съда Ванухи Аракелян.

" Всяка стойностна книга е крачка в необятния свят на познанието – най-голямото благосъстояние на всеки човек. Вярваме, че любовта към словото би трябвало да възпитаваме от най-ранна възраст и да поддържаме до финален мирис “, допълват съдиите и правосъдните чиновници, които за следващ път станаха посланици на четенето.

Преди близо половин година екипът ни се включи в Акция " Книгодарител “ на Фондация Лукойл, която беше ориентирана към читалищните библиотеки в дребни обитаеми места.

Още за двете акции можете да прочетете тук:

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР