Съдии ощетиха непобедимия Валери Димитров срещу представителя на домакините във

...
Съдии ощетиха непобедимия Валери Димитров срещу представителя на домакините във
Коментари Харесай

Япония скандира „В-А-Л-Е-Р-И“ на 13-ото Световно

Съдии ощетиха непобедимия Валери Димитров против представителя на домакините във финала в безспорна категория на 13-ото Световно състезание по Шинкиокушин в Токио 

Два дни изпълнени с доста страсти, напрежение и голям брой съдийски неточности, които за следващ път издигнаха японски състезатели като най-хубавите в света по карате Шинкиокушин.

Шихан Валери Димитров  – нашият феномен, нашият каратека, който изправи цялата зала в Токио на крайници и накара целия свят да го приветства.

Единственият, който е 22 пъти е бил Европейски първенец, 3 пъти – международен първенец в категории /2005г., 2009г. и 2013г./, с 3то място на международното състезание в отворена категория през 2007г. и 2 пъти четвърти на Световното състезание в отворена категория /2003г. и 2019г./ остана непризнат от съдиите, които го класираха втори от 132 каратеки от 45 страни по целия свят.

Шихан Валери Димитров сподели същинското лице на карате, прелестно изиграни, раздвижени и красиви срещи, изпълнени с нокаути накараха публиката да го приветства и да канти „ В А- Л Е -Р И ”, когато съдийските флагчета бяха вдигнати в интерес на новия международен първенец – Кембу Ирики от Япония.

Нашето момче, нашият първенец остана в сърцата на всички, които го следиха като първи и единствен в света на карате Шикиокушин, макар че съдиите взеха решение да го закичат със сребро.

Шихан Валери Димитров за следващ път написа историята на Шинкиокушин, тъпо че политиката на Световните шампионати е такава и фактологията ще покажат друго.

Сенпай Калоян Ташев се подреди измежду 32та сполучливо минали през първия ден каратеки побеждавайки Филип Хайдук /Полша/ и Юрий Игумнов /Казахстан/, само че във втория ден отпадна от новия международен първенец Кембу Ирики /Япония/.

Останалите наши каратеки сенпай Фатих Фаик и сенпай Иванка Попова напуснаха интернационалното татами още в първия ден откакто бяха тотално ощетени и недооценени от съдиите.

Сенпай Фатих Фаик изигра отлична първа среща реализирайки 2 вадзарита против Мартин Товайе (Белгия), а във втори кръг се изправи против Анджей Кинзерски (Казахстан). С него игра две продължения. Срещата бе извънредно равностойна, а в края й за голямо страдание имаше неотчетено вадзари за Фатих, което съдиите пропуснаха и срещата бе присъдена на казахстанеца.

Сенпай Иванка Попова сподели отличен дух и тактически добре издигната игра.

В първия кръг победи Юно Шимицу /Япония/ като съдиите направиха опит да я спрат, само че поредицата от джодан хидза гери и неспиращите удари на Иванка Попова не разрешиха това да се случи още в първи кръг. В идващия кръг жребият я изправи още веднъж пред японка – Рен Мизутани, с която игра и продължение и размяната на удари бе неспирна, само че съдиите взеха решение да приключат пътя на нашето момиче.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР