Съдейки по всичко, германският Бундесвер се намира в още по-плачевно

...
Съдейки по всичко, германският Бундесвер се намира в още по-плачевно
Коментари Харесай

Bild: Германският министър на отбраната не успял да скрие „горчивата истина” за Бундесвера

Съдейки по всичко, немският Бундесвер се намира в още по-плачевно положение, в сравнение с се съобщаваше до момента, написа изданието Bild в обявата „ Von der Leyen verschleiert Bundeswehr-Mängel”. Този извод следва от отчета на Федералната счете палата, с която се срещнал таблоидът.

Както отбелязва създателят на публикацията, Сметната палата обвинила министъра на защитата Урсула фон дер Лайен, че „ скривала недостига и преукрасявала статистиката”. Много постоянно изказванията на министъра, в които наричала самолетите „ боеготови”, не съответствали на действителността, се споделя в отчета.

„ Това, което е публично известно за бойната подготвеност за Бундесвера, сякаш по зле не може да бъде: предходната година нито една подводница не била годна за експлоатация; можело да бъдат задействани по-малко от половината фрегати и танкове, всеки трети военен вертолет. А в този момент излиза, че даже и това не е цялата истина” – се възмущава журналистът Кай Вайзе.

Той цитира от отчета редица образци: фон дер Лайен наричала боеготови корвети без въоръжение, кораби без управляеми ракети и подводници без екипажи.

Всичко това се отразявало и на интервенциите на Бундесвера зад граница, изключително по време на битката с пиратите край крайбрежията на Сомалия и контрабандистите в Средиземно море, скрито пренасящи имигранти в Европа.

„ По време на двете интервенции Бундесверът заради дефицити не съумя да удържи на дадените обещания пред интернационалната общност” – оповестява таблоидът Bild.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР