Съдейки по това, което се случва днес с човешката цивилизация,

...
Съдейки по това, което се случва днес с човешката цивилизация,
Коментари Харесай

Докато книгите пламтят на кладите. Как се пренаписва историята

Съдейки по това, което се случва през днешния ден с човешката цивилизация, маите са били прави - през 2012 година „ краят на света “ в действителност настъпи. Само че не в библейската, апокалиптична форма, а по-скоро в екзистенциална.

Трудно беше да не видим по какъв начин започнаха да се трансформират целите в етиката, морала и системата на знанието, по какъв начин елементарно се унищожаваха исторически монументи в разнообразни страни, свидетелстващи за величието на индивида и неговата креативна мощ. Имам поради статуите на Буда в Афганистан и храма на Ваал в Палмира и доста други, които по необичайно съвпадане на добре проведени условия се реалокираха, основно незаконно, незаконно от места, общодостъпни за човечеството, в най-хубавия случай до запасниците на западните музеи и в най-лошия случай в частни сбирки на тези, които се считат за " златен милиард ".

И някак незабелязано, само че ясно и заплашително, пред човечеството изникна безусловно ново потомство световни проблеми, в допълнение към изменящата се роля на страната и все по-възможното потребление на нуклеарно оръжие за решение на лични, общо взето, много дребни, дребнави задания.

Неотложността на тези световни проблеми наподобява явна отпреди няколко години, само че напоследък, напълно неотдавна, те се събраха, като в парада на планетите.

Демографският проблем да вземем за пример прераства в злополука: когато от 8 милиарда население на света 2 милиарда са, по този начин да се каже, без достъп до естествена храна, вода и чист въздух, а 500 милиона са въобще незаконни мигранти, хора отвън закона - правете каквото желаете с тях. И го вършат, само че сякаш казусът за актуалното иго през днешния ден вълнува единствено стеснен кръг от експерти.

Освен това сме изправени пред очевидното привършване на естествените запаси, налични за човечеството, и изменението на климата. Разбира се, за това приказват всички и по този начин нареченият прогрес не стои на място, изключително софтуерния, той ви разрешава да попълвате ресурсите, нужни за най-високо равнище на ползване, допустимо най-бързо. Ние обаче приказваме за невъзобновяемостта на тези запаси, а за ограничението на потреблението не се споделя и дума – просто тишина!

Не приказвам за изчезващия достъп до прясна вода - свястно за това се грижи единствено доста дребна част от хората, живеещи в препълнени градове, или оня голям брой от популацията, което живее в сухите елементи на нашата прелестна планета и просто няма физически достъп до скъпоценната течност.

Модата на бутилираната вода сигурно е добра и прелестна, само че тази пръчка има два края - микропластмасата, в която се трансформира всеки погрешно изхвърлен съд, към този момент е съвсем на всички места.

Стана явна и деформацията на безконечната западна полезност, с която толкоз се гордеят страните, които се считат за развити – правата на индивида. Всичко стартира от малко - с една безобидна на пръв взор " просвета на анулацията, на нулирането " на някои „ неприемливи “ персони, след това непозволено настоящи /и мислещи/ фигури, благодарение на която беше тестван и даже прибавен механизмът на " отменяне " на цели етнически група.

Не мисля, че в този момент можем да идентифицираме самия „ нулев пациент “, от който стартира всичко, този, който пръв сътвори прословутата и фешън „ просвета на анулацията “ като политически патент. Но считам, че точно пренаписването на учебниците по история, което непроменяемо съпътства едно доста неприятно нещо - унищожаването на артефакти и исторически текстове, просто стана сигнал за офанзива против човешкото схващане.

Пълненето на книжни лавици, без значение дали в книжен или електронен тип, с нова литература, съдържаща нови забележителности, наложително допуска да се разчисти осведомителното пространство. Преди това книгите просто се изгаряха. Сега няма потребност от това - задоволително е да „ почистите облачните пространства “, тъй като по-голямата част от литературата е цифровизирана.

Помните ли какъв брой щастливи бяха последователите на „ напредъка “ от това?

Удобно не значи трайно и налично, и най-важното е, че удобството на достъпа до информация в действителност парадоксално понижава освен нейната стойност, само че и нейната „ смилаемост “, усвояемост.

Това от своя страна подтиква удивителна фикция в построяването на така наречен „ нова историография “, трансформирайки я в историография от „ смешен вид “, учредена не на действителни научни познания, а на концепцията за това по какъв начин тя е трябвало да бъде.

В този смисъл холивудските артикули, несъмнено, мощно скапаха усета на човечеството, което в по-голямата си част към този момент се стреми не към познания, а към ползване на информация и употребява педагогиката като услуга, а не като просвещение. Така че за идеалния потребител/гражданин на света в модерния свят няма необикновен проблем в унищожаването на избран исторически монумент или изгубването на скъп исторически документ от достъп.

И в този момент разбираме задачата, за която е проведено всичко това. Очевидно концепцията е да се обедни колкото е допустимо повече равнището на научно знание, налично за човешките маси, да се трансформира знанието в прерогатив на елита, който в бъдеще ще управлява размножаващото се човечество и да взема решение какъв брой бързо то ще се развъжда по-нататък.

Теории на конспирацията - ще кажете вие и ще сте прави. Но погледнете обратно и помислете: кой, по какъв начин и за какво ви отклонява от скритата продажба / трансфер на универсални културни и исторически полезности разполагаем на обособените страни?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР