Съдейки по това, как се развиват събитията, Италия може да

...
Съдейки по това, как се развиват събитията, Италия може да
Коментари Харесай

Telegraph: Италия рискува да се окаже извън Евросъюза по-рано от Великобритания

Съдейки по това, по какъв начин се развиват събитията, Италия може да се окаже отвън Европейски Съюз преди Англия, написа в The Daily Telegraph журналистът Джереми Уорнър в материала си „ The way things are going, Italy could be out of the European Union before Britain”, в който проучва какво става в „ политическия цирк Италия”.

Според създателя, заплашителна обстановка се основала заради елементарно възпламеняващото обединение на политически, финансови и стопански сили. И тази примес е доста по-опасна от протичащото се с Европа за съвсем 20-годишната не лесна история на единната валута – еврото. Тази примес заплашва да взриви всичко от вътрешната страна, твърди създателят.

За някои евроскептици това може да стане мотив за тържествуване. Поддръжниците на Брекзит виждат в това опрощение на признатото от британците решение за излизане на страната им от състава на Европейски Съюз.

„ Те обаче би трябвало да са внимателни със своите стремежи – с отбелязва в публикацията. – На фона на политическите, финансовите и стопански последствия от безредния ремонт на следвоенното устройство на Европа финансовата рецесия ще наподобява като дребна разходка в парка.”

Не е допустимо да се излезе безболезнено от зоната на еврото. Ако Италия разгласи това желание, то пазарите ще унищожат италианските активи и за един час ще доведат страната до фалит. И даже подготовката за това да минава в загадка, то изходът ще бъде подобен: щом пазарите заподозрат нещо не както би трябвало, страната внезапно ще се окаже в пагубна обстановка.

„ Либералните елити сами си докараха това злополучие. Отказвайки се да слушат и организират съответни промени, те настойчиво повтаряха грешките си. Италианските популисти не просто неразумно се стремят към разкъсване, те дърпат след себе си в света на всеобщия банкрут цялата съществуваща система. Не е ясно какво ще стане по-нататък, само че съдейки по това по какъв начин се развиват събитията, Италия може да се окаже отвън границите на Европейски Съюз преди Британия” – обобщава журналистът Джереми Уорнър.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР