Съдейки по социологическите проучвания, но и по продажбите на маските

...
Съдейки по социологическите проучвания, но и по продажбите на маските
Коментари Харесай

Шотландия: Пандемията засилва популярността на привържениците на независимостта

Съдейки по социологическите изследвания, само че и по продажбите на маските на карета, известността на шотландския министър председател Никола Стърджън и битката ѝ за самостоятелност на Шотландия печелят последователи.

Откакто представител на придвижването за самостоятелност посети магазин в Единбург, отворил след месеци на карантина, носейки маска с десена на обичайните шотландски карирани поли, този вид маски вървят като топъл самун.

Случката може и да звучи като виц, само че увеличи известността на Никола Стърджън. Смята се, че решителният ѝ метод, оказал помощ за справяне с пандемията от новия ковид, се е отразил удобно и на идеята за независимостта на Шотландия, която тя енергично пази.

Според допитване на Панелбейс (Panelbase), оповестено по-миналата седмица, 60 % от интервюираните утвърждават метода, по който Стърджън се оправя с рецесията, а към този момент 54 % от шотландците поддържат независимостта, отхвърлена преди шест години с референдум от 55 % от гласувалите.

След огромния прогрес, маркиран на английските парламентарни избори през декември 2019 година, най-новата вълна на публично утвърждение слага нейната Шотландската национална партия (ШНП) в мощна позиция за изборите за шотландски парламент през май 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР