Съдейки по предишния ни опит, ще има нов пик на

...
Съдейки по предишния ни опит, ще има нов пик на
Коментари Харесай

Проф. Плочев: Ще има нов пик на COVID вълната след началото на учебната година

Съдейки по предходния ни опит, ще има нов пик на Коронавирус вълната след началото на новата образователна година. Миналата година отново беше по този начин - имахме една междинна заболеваемост и към края на септември и началото на октомври стартира огромното препълване на лечебните заведения.

Подобни терзания изрази ръководителят на Първа клиника по инфекциозни заболявания на ВМА проф. Камен Плочев.

Той съобщи, че и сега лечебните заведения към този момент се запълват, като максимален напор има към инфекциозните клиники.

Според проф. Плочев тази есен няма да има грип, тъй като пазейки се от COVID-19, се пазим и от грипа с маските и спазването на отдалеченост.

Професорът обясни и повече за новия " мю " вид на ковид.

" Това е нов вид на вируса, не е вариант - това би означавало ново държание, потребност от нова ваксина. Засега при нас няма открит болен от новия вид, който протича относително тежко и сегашните ваксини не му работят ", сподели той.

Проф. Камен Плочев съобщи, че за момента не би трябвало да се бърза и с слагането на трета доза ваксина против COVID-19.

" Да не бързаме с третата ваксина, тъй като не знаем какво се случва с клетъчния имунитет. Има обаче имунодефицитни лица, при които се вършат профилирани проучвания и в случай че се види, че няма антитела, може да се направи трета доза ", изясни професорът.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР