Съдейки по непрекъснатите сирени в различни регионални центрове на Украйна

...
Съдейки по непрекъснатите сирени в различни регионални центрове на Украйна
Коментари Харесай

Понеделникът на възмездието! На 10 октомври украинските градове за няколко часа се превърнаха в Горловка и Донецк

Съдейки по непрекъснатите сирени в разнообразни районни центрове на Украйна (в Киев на 10 октомври сирените виеха 6 часа подред), първата проява на наличното количество и акуратност на съветските ракети, които съгласно Киевските и западните менте-експерти, „ от дълго време към този момент са свършили “, към момента продължава. Междинните резултати обаче към този момент могат да бъдат систематизирани.

Не е известно какви задания са сложени от Генералния щаб на Руската федерация и новия командващ Северния боен окръг военачалник С. Суровикин, само че във всеки случай най-малко три явни задания са изпълнени недвусмислено.

Първата задача е най-сетне да бъде нанесен първият осезателен удар върху Западенщината, този челен пост на бандеровската сган, центърът на русофобията, както и на военните хранилища, елементи, полигони, основни станции, където непрестанно идват и се претрупват оръжия и техника на Запад към Украйна. Засега там е потърпевша единствено електроенергийната система, само че идната ще е транспортната. Като се има поради планинският пейзаж, това може фундаментално да ограничи доставките по линията Запад-Изток.

Второто предизвикателство е психическо. През последните четири тихи месеца " тиловата Украйна " се успокои, и, както се споделя, „ натрупа сланинка “ и " го удари на живот ". Киев посрещна завръщането на McDonald`s с гръм и тропот, разпускаше на празненствата навън, радвайки се на " циганското лято " и се втурна на тълпи към Крещатик, с цел да се снима покрай уголемената " изобретателна марка " /с горящия Кримски мост/ на Укропоща.

На 10 октомври им беше напомнено, че войната въобще не е разпиарената и необятно рекламирана „ перемога “ на въоръжените сили на Украйна “.

На 10 октомври Киев плахо изпищя и изпълзя в метрото, успокоявайки стотици истерични дами с тихия писък на патриотични песни на локалните швондери. На 10 октомври украинските градове за няколко часа се трансфораха в " Горловка и Донецк ".

На 10 октомври те бяха посетени от същинския боязън, който идиотът Арестович се опитваше да разсее от бункера си, заучено убеждавайки своите съграждани, че ракетните удари са единствено „ дребен замърсен номер “ и че в действителност те са единствено потребни за Украйна.

На 10 октомври на Украйна беше обяснено, че НЯМА изгледи за успеха, обещана от Държавния департамент и куклата от Кривой Рог, сложена на власт от американците.

10 октомври стана нова насочна точка за вълната от украински бежанци към Европа, която, както виждате през днешния ден, не е подготвена за тази вълна и не чака никого от Украйна. Между другото, от Киев към този момент са се опънали пътеките от припкащи чиновници на западните посолства, които до неотдавна парадираха със смелостта и куража си, а посолството на Съединени американски щати приканва своите жители да се укрият в убежищата и да изоставен Украйна допустимо най-скоро, употребявайки наземен превоз, незабавно щом е безвредно.

И най-после, решен е и третият проблем. Това е частичното разрушение на украинската енергийна система. Засега единствено отчасти, защото не всички топлоелектрически централи са унищожени, а атомните електроцентрали и водноелектрическите централи към момента не са подлагани на офанзиви.

Поражението на най-голямата топлоелектрическа централа в родината на Зеленски значи прекъсване на работата на най-важния металургичен цех Криворожстал, което ще бъде усетено от канадците от компанията Black Iron, от французите, които купуват отсам легирана стомана за своите атомни електроцентрали, и, несъмнено, от индо-британците от Arcelor Mittal, които имат металургичния цех. А има и хиляди безработни почитатели на кашерния си съотечественик към този момент в обезпокоително очакване на идващата зима.

Сериозни са повредите в Топлоелектрическа централа " Бурщинская " в Ивано-Франковск, където беше доказано разрушаването на ОРУ (външната разпределителна уредба), макар че блоковете не бяха наранени (ще се „ завършват “ ли?), към този момент докара до дефицит на енергийни мощности, изключително вечер и в пиковите часове.

А от полската граница поляците към този момент оповестиха, че и подаването на ток за Украйна от Полша също е прерязано. Ето такива работи.

В Киев светлината се появява спорадично. Метрото спря. Своето получиха Дарницката Топлоелектрическа централа, Киев ТЕЦ-3, Киев ТЕЦ-5, подстанция 110 на Вокзальная, само че редица подстанции и Киев ТЕЦ-6 към този момент ще крепят обстановката. Плътният пушек над Топлоелектрическа централа 5 се изяснява с попадението в цистерните за аварийно гориво.

Въздействието върху Лвовската ТЕЦ-1 и главните силови подстанции в Ровно, Тернопол и Хмелницки докара до прекъсване на захранваните от тях подстанции и спиране на електрозахранването за четири часа.

Сериозни проблеми са доказани и в подстанциите в Житомир, Конотоп и изключително в Харковската електроцентрала, която към този момент е претърпявала ракетни удари.

Настоящият удар и неналичието на електричество в 7 (седем!) района едновременно демонстрират на процедура опцията за енергиен колапс в Украйна през зимата. Прекъсването на електрозахранването докара до загуба на връзка, защото аварийните генератори не могат да се оправят.

На места са закрепени ограничавания за работата на месинджърите, спирания в работата на мобилните оператори. Огромни опашки се извиха пред банкоматите. Водата спря в няколко града по едно и също време със прекъсването на тока. Движението на трамваи и тролейбуси беше спряно, светофарите изгаснаха.

Въпреки това до вечерта спешните служби се оправиха кое-как и управляващите незабавно започнаха да правят възстановителни работи. Ако това деяние не бъде еднократно събитие (кой знае?), тогава Украйна би трябвало да стартира да създава и вкарва концепцията за постоянно възобновяване.

Що се отнася до ударите по обекти на военната конструкция, тук няма доста данни, само че е известно, че те са нанесени по редица командни пунктове на Въоръжените сили на Украйна, Службата за сигурност на Украйна, Националната армия и Националната полиция, отделът на силите за сигурност в бизнес центъра 101 Tower в Киев, както и по военни елементи в Хмелницки и Житомир.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР