Съдебното преследване на бившия американски президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп

...
Съдебното преследване на бившия американски президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Обвиненията срещу Доналд Тръмп разделиха американците

Съдебното гонене на някогашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е разделил поравно американците, само че наподобява е дало подтик на възможностите му да завоюва номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 година, демонстрират оповестени през вчерашния ден резултати от допитване на Ройтерс/Ипсос, представени от Българска телеграфна агенция.

Анкетата е извършена в сряда и четвъртък, откакто във вторник прокурори в Ню Йорк повдигнаха на Тръмп обвиняване по 34 пункта за подправяне на счетоводни документи.

Допитването сподели, че 49% от всички американци считат, че е било вярно прокуратурата да заведе първото наказателно дело против сегашен или някогашен държавен глава в историята на страната.

Но резултатите открояват политическото разделяне по доста въпроси, свързани с Тръмп. Около 84% от интервюираните, които се показват като демократи, споделят, че обвиняванията са основателни, до момента в който едвам 16 на 100 от републиканците считат същото.

Близо 40 % от участвалите в допитването републиканци споделят, че завеждането на делото ги е предиздвикало да са по-склонни да гласоподават за Тръмп следващата година, до момента в който 12 на 100 признават, че случилото се ги е разколебало. Тридесет и % от интервюираните споделят, че делото против Тръмп не им е повлияло.

Тръмп има огромна преднина в конкуренцията за републиканската номинация, като 58% от републиканците споделят, че той е техният желан претендент. Това е нарастване с 10 пункта спрямо резултатите от допитване, оповестено в понеделник, преди повдигането на обвинявания.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис, който още не е оповестил кандидатурата си, е на втора позиция с 21% поддръжка.

Макар демократите и републиканците да са мощно разграничени по въпроса за завеждането на дело, и двете страни са значително уверени, че Тръмп е уреждал заплащания на порнозвездата Сторми Даниълс и модела на „ Плейбой “ Карън Макдугъл, с цел да си мълчат за хипотетичните си извънбрачни връзки с него.

Около 73% от американците имат вяра, че това се е случило, като това важи за 55 на 100 от републиканците. Същевременно, 76% от републиканците и 34% от демократите са на мнение, че има хора в правоприлагащите органи, които желаят да делегитимират Тръмп посредством политически стимулирани следствия.

Около 51 на 100 от интервюираните, само че единствено 18 % от републиканците измежду тях, считат, че обвиняванията следва да дисквалифицират Тръмп от ново присъединяване в изборите за президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР