Съдебното дело срещу Ripple от страна на SEC бе възобновено,

...
Съдебното дело срещу Ripple от страна на SEC бе възобновено,
Коментари Харесай

SEC отново засили натиска си срещу Ripple с нови изисквания

Съдебното дело против Ripple от страна на SEC бе обновено, защото регулаторният орган засилва напъните си, като изиска спомагателни документи от Ripple Labs Inc.

Този ход идва след нескончаем интервал на очевидно безучастие, което накара мнозина да предположат, че SEC се е отказала от преследването на Ripple. Въпреки това на 11 януари 2024 година SEC изненада общността, като подаде искане в нюйоркски съд, с цел да принуди Ripple да даде повече информация.

Основното искане на SEC включва приемането на финансовите доклади на Ripple за 2022 година и 2023 година SEC смята тази информация за извънредно значима за оценка на финансовото положение на Ripple, което е основен фактор за установяване на подобаващи наказания и правосъдни разпоредби. Освен това SEC търси документи, свързани с договорите за “ ” на Ripple след първичните им правни проблеми. Тези документи се смятат за основни за подкрепяне на SEC при определянето на подобаващите наказания за Ripple.

SEC твърди, че тези поискани документи ще оказват помощ на арбитър Анализа Торес да вземе решение за глобите, които Ripple, към този момент приет за отговорен в нарушение на Закона за скъпите бумаги от 1933 година, би трябвало да понесе. Комисията има вяра, че разбирането на последните финансови дейности и настоящото положение на Ripple е неотложно, с цел да се предотвратят евентуални бъдещи нарушавания.

В отговор Ripple отвръща на удара, потвърждавайки, че настояванията на SEC са несъразмерни и нямат отношение към случая. Въпреки възраженията на Ripple, SEC твърди, че разбирането на последните продажби и финансовото положение на Ripple е от решаващо значение за определянето на това дали би трябвало да бъдат лимитирани бъдещи нарушавания и размера на глобите, които би трябвало да бъдат наложени.

Значително развиване в правната сага настъпи на 13 юли 2023 година, когато арбитър Анализа Торес постанови, че обществените продажби на XRP не са противозаконни, само че институционалните им продажби са. Опитът на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища да оспори това решение беше несполучлив и след това те отдръпнаха обвиняванията против топ мениджърите на Ripple. Съдебният развой е плануван за 23 април 2024 година, а заключителното съвещание е планувано за 16 април 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР