Съдебното дело срещу кмета на Пловдив Иван Тотев отново беше

...
Съдебното дело срещу кмета на Пловдив Иван Тотев отново беше
Коментари Харесай

Съдът за втори път върна делото срещу кмета на Пловдив, ще има обжалване

Съдебното дело против кмета на Пловдив Иван Тотев още веднъж беше върнато – този път от Специализирания углавен съд, съобщи БНР.
Делото е поради построяването на зоопарка в Пловдив. Освен Тотев, подсъдими са заместника му Димитър Кацарски и кмета на регион " Западен " Димитър Колев. Според държавното обвиняване те са ощетили общината с 689 хиляди лв., защото вместо с социална поръчка и конкурс са упълномощили строителството на зоокъта с директно договаряне на компания " Запрянови 03 " ООД.
През ноември 2017 година, откакто делото беше поето от Софийската градска прокуратура, защото тази в Пловдив не откри съображение да се почва въобще дело, Окръжният съд в Пловдив за пръв път го спря и го даде на прокурорите, с цел да поправят обвинителния акт. Сега и Специализираният съд направи същото – тъй като в обвиняването липсвала конкретика. Прокурор Димитър Петров не се съгласи и разгласи, че ще апелира пред Апелативния профилиран съд.
По делото на Иван Тотев му беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лв.. Колев и Кацарски бяха с мярка за неотклонение " Подписка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР