Съдебното дело срещу Димитър Желязков и 12-те участници в ръководената

...
Съдебното дело срещу Димитър Желязков и 12-те участници в ръководената
Коментари Харесай

Продължава делото срещу Митьо Очите

Съдебното дело против Димитър Желязков и 12-те участници в ръководената от него проведена незаконна група за разпространяване на опиати, изнудвания и палежи продължава в Специализирания углавен съд, съобщи БГНЕС.

Познатият като Митьо Очите е упрекнат за управление на проведена незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Тя е работила в интервала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Южното Черноморие и по особено в Бургас, Ямбол, Несебър и к.к. „ Слънчев бряг “.

На съд по същото дело са още 12 лица. Деветима от тях – за присъединяване в ръководената от Желязков група, а 3 за закононарушения, осъществени по предписание на групата. Сред обвинените участници е и дъщерята на Желязков – Станислава, упрекната за събиране на „ такса успокоение “ от таксиметрови компании и притежатели на търковски обекти в курорта „ Слънчев бряг “.

Освен като началник на проведена незаконна група, Очите дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание. В част от случаите Желязков персонално взел участие в рекетирането на набелязаните от него жертви.

За осъществените от него закононарушения законът планува до 15 година затвор, санкция от 5 до 10 хиляди лв. и конфискация на една втора от имуществото му. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР