Съдебно-психологична експертиза разкрива, че убиецът на Митко от Цалапица Рангел

...
Съдебно-психологична експертиза разкрива, че убиецът на Митко от Цалапица Рангел
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Полиграф издаде близнака Борислав: заедно с Рангел е убил Митко от Цалапица

Съдебно-психологична експертиза разкрива, че килърът на Митко от Цалапица Рангел Бизюрев е имал помощници. Единият от тях е близнакът Борислав Динков. Експертизата е направена от престъпните психолози Тодор Тодоров и Даниел Генков, както и лингвистът Христина Калайджиева.  



Рангел Бизюрев

Ето и част от експертизата, направена благодарение на полиграф, с която Lupa.bg разполага:

На Борислав Динков са заложени следните въпроси:

1.Ти нанася ли удари на Митко на улицата пред къщата на Андриан вечерта на 20.07.? "

Отговор: „ Не “

Резултат: ЛЪЖА

2. Ти лъжеш ли, че си удрял плесници на Митко на земята до колата? "

Отговор: „ Не “

Резултат: ЛЪЖА

След по този начин получените резултати, с Борислав Динков се организира следтестово изявление, по време на което му бяха обявени резултатите от полиграфското проучване и той беше приканен да ги изясни.



Митко от Цалапица

Първоначално Борислав Динков отхвърли да е слизал от автомобила си и да е нанасял удари на Димитър Малинов, само че откакто му беше разяснена несъстоятелността на изказванията му и още веднъж му бяха показани резултатите от полиграфския тест, той призна, че въпросната вечер, на 20.07.2023 година, до момента в който Рангел е нанасял удари над Димитър на улицата пред къщата на „ Адриан ", Борислав също е слязъл от автомобила си и е взел участие в побоя над Димитър Малинов. Борислав сподели, че му е блъснал по лицето „ мощен пестник ". B същото време Рангел e нанасял непрекъснати удари с ръце и крайници по Димитър Малинов както по лицето, по този начин и по гърдите.

B хода на следтестовата сказка Борислав Динков направи доста характерно изявление по отношение на дейностите на Рангел вечерта на 20.07.: „ Почти целият пердах той си го направи самичък.‘ Това изявление демонстрира по индиректен метод признание за присъединяване на Динков в нанесения побой над Димитър Малинов.

На Борислав Динков бе заложен въпросът дали не е нанесъл повече от един удар над Димитър Малинов, защото съдебно-медицинската експертиза демонстрира голям брой пострадвания. Без забележима причина, Борислав Динков смени внезапно позицията си и сподели, че не е слизал от автомобила си въпросната вечер и не е нанасял удари на Димитър Малинов. В хода на диалога му беше заложен въпрос дали повече го е боязън, или повече го е позор да каже каква е цялата истина за случилото се въпросната вечер. На този въпрос Борислав съобщи, че го е боязън, тъй като в случай че си признае всичко, което е станало в реалност, ще влезе в пандиза. Той сподели, че доста се тормози, тъй като не желае да лежи в пандиза “ и заради тази причина пожела да се отдръпна от първичното си признание.

По време на цялото следтестово изявление в невербалното държание на Борислав Динков се наблюдаваше възходящо нервно-вегетативно напрежение, беше налице асинхрон сред вербалния и невербалния канал, което B множеството случаи е индикативно за неискрено държание от страна на изследваното лице по отношение на съответстващата за проучването тематика.

 На по-късен стадий от следтестовата сказка Борислав Динков призна, че не е нанасял плесници за да „ свести “ Димитър Малинов на земята до колата, когато са пренесли тялото на жертвата в местността „ Баба Руска “, с цел да го укрият. Борислав не можа да даде разумно пояснение на събитието, за какво е излъгал.

Незнайно за какво прокурор Бойка Лулчева и юристът на двамата близнаци Евдокия Кемалова не са поискали тази експертиза да бъде показана пред съда. Имат ли те интерес истината да остане неразкрита?!

Според поданици на Цалапица бащата на близнаците Петър Динков е оказал помощ да се зарови тялото на пребития до гибел Митко. „ Двете момчета Валентин и Борислав не биха се справили сами с тялото на младежа, в случай че по-възрастен човек не им помогне, а подобен е техният татко ”, считат локалните хора.

Че Борислав е удрял Митко излиза наяве от неговите признания пред полицията. След това по съвета на неговия юрист той отдръпва показанията си. И лъжите стартират.   

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР