Съдебно-психиатрична експертиза ще каже какво е състоянието на 41-годишната Анка

...
Съдебно-психиатрична експертиза ще каже какво е състоянието на 41-годишната Анка
Коментари Харесай

Пребитото 2-годишно дете в Пловдив – с мозъчна травма и разкъсан бял дроб

Съдебно-психиатрична експертиза ще каже какво е положението на 41-годишната Анка Михайлова, чието осиновено момиченце на година и 9 месеца е с заплаха за живота в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Становище от психиатри е било поискано поради изказванията на майката, че детето е паднало от спалнята и тя почнала да го хапе, с цел да го свести, оповестява „ 24 часа “.

„ Заключението би трябвало да бъде готово до ден-два “, заяви заместител районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Назначена е и съдебномедицинска експертиза на детето, само че първичното умозаключение на лекарите от болничното заведение е, че контузиите няма по какъв начин да са настъпили при рухване от леглото. По тялото на момиченцето има и остарели пострадвания.
Детето е постъпило в УМБАЛ „ Свети Георги “ към 23,30 часа на 23 септември. Било закарано там от майката и неин комшия, тъй като тя няма брошура. Там тя обяснила за рухването на момиченцето, след това – когато й е повдигнато обвиняване, е отказала да дава пояснения. „ Детето има черепно-мозъчна контузия, скъсване на белия дроб и други травматични увреждания “, изясни районният прокурор Чавдар Грошев. Няма данни дамата да е имала сътрудник, само че се открива и възможното присъединяване на различен човек в насилието над детето.Анка Михайлова е в ареста за 72 часа, прокуратурата ще изиска от съда задържането й под стража. За нанесената на детето тежка телесна щета може да получи от 3 до 15 години затвор.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР