Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови,

...
Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови,
Коментари Харесай

„Джонсън енд Джонсън“ трябва да плати 4,7 милиарда долара обезщетение на 22 жени

Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови, че компанията „ Джонсън енд Джонсън “ би трябвало да заплати близо 4,7 милиарда $ като обезщетение на 22 дами и на техните фамилии, които обявиха, че са се разболели от рак след потребление на неин артикул, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тъжителките твърдяха, че азбест в талк пудра на „ Джонсън енд Джонсън “ е съдействал за това те да се разболеят, показва Асошиейтед прес. Процесът продължи шест седмици. Компанията дефинира присъдата като резултат от незаслужено дело и сподели, че ще апелира.

Говорителката на компанията Каръл Гудрич сподели, че „ Джонсън енд Джонсън “ остава уверена, че нейната продукция не съдържа азбест и не предизвиква рак на яйчниците “. По време на делото свидетелстваха медицински специалисти. Шест от 22-те тъжителки към този момент са умряли, пет са от щата Мисури, а другите са от щатите Аризона, Ню Йорк, Северна Дакота, Калифорния, Джорджия, Северна и Южна Каролина и Тексас. Компанията е съдена от над 9000 дами, твърдящи, че нейната талк пудра е съдействала за техния рак на яйчниците.

Сумата, която съдът постанови като обезщетение, е шестата в листата на най-крупните обезщетения, присъдени в Съединени американски щати поради некачествена продукция, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР