Съдебният състав счете, че поисканото по-рано днес от обвиняемата Елена

...
Съдебният състав счете, че поисканото по-рано днес от обвиняемата Елена
Коментари Харесай

Европейският съд отхвърли искането на Елена Удря

Съдебният състав счете, че поисканото по-рано през днешния ден от обвинената Елена Удрея преюдициално питане в Съда на Европейския съюз е безпричинно, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Според отбраната на Удрея тя не е имала и няма да има обективен развой в Румъния. Защитата също по този начин акцентира, че Удрея е получила смъртни закани, само че не е получила закрилата на румънската страна, като акцентира, че Румъния се подрежда на второ място (след Русия) в класацията, изнесена в европейския отчет, обвързвана с нарушаването на правата на индивида.
Защитата на упрекнатата в корупция някогашна министърка на туризма изиска от съда тя да не бъде екстрадирана в северната ни съседка, защото счита, че има доста огромна възможност тя да стане жертва на нечовешко отношение, нарушаващо човешките ѝ права.
„ Това дело е безусловно политическо дело. Дори в случай че са правилни действията за корупция, за които съм упрекната или наказана, това също не би означавало, че имам по-малко права”, безапелационна е Удрея. Тя съобщи, че правата ѝ са нарушени и още веднъж акцентира, че „ всъщност това не е дело за корупция, а политическо дело”. По думите ѝ в родината ѝ непрекъснато се приказва за нея като за партиен член.
„ По това дело няма нито едно доказателство против мен”, съобщи с решителност Удрея по отношение на делото, заведено против нея в Румъния. Тя сподели, че румънски управляващи на най-високо равнище си разрешават да изпращат лъжливи доказателства на съда в София за нея и помоли САС да отхвърли настояването на Румъния да бъде екстрадирана.
„ Смятам, че са в положение да създадат всичко против мен в Румъния, в случай че ме питате за какво — не знам”, сподели още по време на своята отбрана Удрея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР